Translate

Translate

Mar 1, 2014

2006. China - Thailand


Istanbul - Bulgaria - Rumania - Ukraine - Russia - Mongolia - China - Vietnam - Cambodia - Thailand. 2006









Arkadaslar.
Herhalde birkac yildir tasarladigim tur icin sartlar olusmak uzere, yani kisisel durumlar, is, finansman.....gibi. Is vizelere kaldi.Simdiden herkese haber vereyim isteyen arkadaslar davetlidir, eger kimse gelmezse ozgurlugu yalniz yasayacagim demektir . Ha sonra haber vermedim diye darginlik olmasin 
Eger bir aksilik cikmazsa agustosun ortasi gibi Istanbul'dan baslayip once Moscowa'ya gidecegim. Aslinda hareket icin biraz gec kaldim ama parayi anca biriktirebildim . Tabiki yaz sezonunu yakalamam icin ara sira trene binebilirim. Oyle evden cikip eve kadar bisikletle donme inadim yok. Moscowa'dan 7 gun suren Trans Siberia treniyle Cine gitmeyi planliyorum, zaten hayalimdeki bir tren yolculuguydu ve oradan sonrasi Vietnama, guneye dogru.
Hic rekor kirma gibi bir iddiam yok. Gunde 50-150 km veya sevdigim yerlerde uzun kalmayi planliyorum. Donus icinde acelem yok yani su anda tam bir plan yapmadim, herhalde 7-8 ayi bulur donusum.
Arkadaslar sizlerden ricam:Sponsor konusunda ozgurlugumu kisitlayabilir dusuncesiyle simdiye kadar hicbir girisimde bulunmadim, ne dersiniz, bu konuda sansim olabilirmi? Eger ilgili adresleri bana ulastirirsaniz sevinirim .
Haberlerinizi bekliyorum.
Selamlar

Her vidayi itinayla kendim monte ediyorum





6 Temmuz 2006
goLdenskuLL
rusya çin vietnam  off offf maşallah. çok ilgi çekici.. fotoğraflar için sabırsızlanmaya başladım şimdiden  şimdiden iyi yolculuklar dilerim.  

davetiniz için teşekkürler ama ben gelemem malesef  

ama gelebilecek (uzakdoğu turu yapmak istediginden bahsediyordu) birini tanıyorum ona sorup size haber veririm. 
 ________________________________________
06 Temmuz 2006, 
bikergrrl
trans-siberia cok istah acici  ama agustos benim icin cok erken  ekim sonundan once bir yere kipirdayamam.. ondan sonra da belki etopya.. yani bu tren yolculugu gene sonraya kaldi.. tuh  cok keyifli olurdu halbuki.. boyle son dakika soylenir mi canim  

kambocya, laos, tayland, vietnam, singapur konusunda yardima ihtiyaciniz olursa haber verin, oradan size birkac yer, insan tavsiyesinde bulunabilirim.. hatta, etopya iptal olursa bisikleti ucaga atip guneydogu asyanin bir bolumune gelebilirim.. soz vermiyorum  

sponsor konusunda... bakin bu konuda bir kac fikir olabilir.. bir ara size yazarim..

adiniza cok sevindim Ahmet Mumcu bey, yolunuz acik olsun  ________________________________________
06 Temmuz 2006, 
Serkan Taşdelen
Ahmet Abi süper bir gezi olacak gibi görünüyo. İnanın fırsatım olsa çok isterdim. Hayalimde bisikletle Dünya değilde Türkiye turu var. Bunu birgün mutlaka yapıcam. Ne zaman olur yaş kaç olur bilemem. 
Kalbimiz ve desteklerimiz sizinle. Yolunuz açık olsun. Güle güle gidin, güle güle gelin. 
Sevgiler...
 ________________________________________
06 Temmuz 2006, 
cambaz24
Ahmet abi sabırsızlıkla döneceğiniz günü beklicez... Belki beden olarak sizinle değiliz ama kalbimizle destek veriyoruz. Yolunuz açık olsun...
 ________________________________________
06 Temmuz 2006, 
Murat CER
ESKISEHIR
hayali bile guzel olsa gerek..
sponsor konusu, ozgurluğunu kısıtlamaz..sen şartlarını ortaya koyduktan sonra kabul eder yada etmez...sanki..  en azından şansını denemelisin..sponsorlu yada sponsorsuz...nasılsa gitmeyi goze almışsın..bikere bikergrrl'den tavsiye almanı onerebilirim.
________________________________________
15 Temmuz 2006, 
mr.hyde
ankara
valla ben bisikletle cıkıp marsa orda roketle jupitere ordan e.t. misali ugrayarak venuse uzanmak niyetindeyim..harelerinde bisikletle sekmek buyuk fantazimdi...ne deyim hakketen maaşallah...bir "bisikletle ankaradan cıkamayan olarak" kıskandım!!!iyi yolculuklar,eğlenceler...
________________________________________
17 Temmuz 2006, 
Mesut Girgiç
Konya
Ahmet Mumcu Bey, selamlar..

Bu güzel gezi planınız için sizi tebrik ediyorum. Sizinle gerçekten gelmeyi çok isterdim. Yukarıdaki baloncuğun içinde orjinaline sadık kalınarak alıntı yapılmış mesajınızda kırmızı renkle boyadığım kelimeleri okuduktan sonra aklıma şöyle bir soru takıldı. Eğer yanlış anladıysam şimdiden çok çok çok özür dilerim. 

" Siz bu gezinizde bisiklete binmeyi düşünüyormusunuz acaba?"    

Kızmaca yok, peşinen dilenmiş özürüm var. 
En fazla espriyle mukabele edebilirsiniz.. Anlayışınız için şimdiden teşekkürlerimi kabul ediniz lütfen.
_____________________________________________________


27 Temmuz 2006, 
Ahmet Mumcu
 ironman.1 Nickli Üyeden Alıntı
Ahmet Mumcu Bey, selamlar..


" Siz bu gezinizde bisiklete binmeyi düşünüyormusunuz acaba?"    
Merhabalar Ironman.

Tabiki uzun yol hakkinda merak ettiginiz konulari sorabilirsiniz. Seve seve yanitlarim. Boylece tum arkadaslara belki biraz faydam olur.
Simdi Dunya turlarinda genel bir rota vardir. Olabildigince yaz sezonunu yakalamaya calisirsin. Turda sadece bisiklete binme suresinde gecen zamani degil 24 saati dusunmelisin. Dusun ki tum gun yagmur veya sogukta yollardasin aksamida cadirda sogukta gecirmek zorundasin. Nerde oyle eve gelip dus alip sicacik odada televizyon basinda cayini kahveni icmek. Hatta bazen guney ulkelerinde birkac ay kalip kisin yumusamasini bekleyebilirsin, tekrar kuzeye donmek icin. Genellikle Turkiyeden baslarsan Mart, nisan gibi cikip yazi kuzey yarimkurede gecirirsin ve kisa guney yarimkureye gecmeye calisirsin. Yani yil boyunca zig-zag. Eger hicbir ulasim aracina binmeyeyim diyorsan bir dunya turu 3-4 sene surebilir. Hatta ben 6-7 senedir yollarda olanlari biliyorum. Ben bir keresinde 3 yaz arka arkaya yasadim ve Dunya turunun 1/3 unu anca tamamlayabildim.
Simdi benim tren meselesine gelince:
1 Agustosa kadar calismak zorundayim, malum ya parasiz birsey olmuyor  
Planladigim tur icin mart ayina kadar Turkiyeden cikmayi beklemektense tren yardimiyla yazin son gunlerinden yararlanarak hizli bir sekilde guneye gecmeyi dusunuyorum. Istanbul-Moskova arasinida gidebildigim kadar bisikletle gidecegim.Ayrica senelerdir hayalimdeki "Trans Sibirya" tren yolculugunuda gerceklestirmis olacagim. Hani derlerya bir tasla iki kus. Yani ekim kasim gibi Beejing'ten tekrar bisikletle guneye yollara dusecegim. Aslinda bir yere ucakla gidip oradan baslamayi pek cazip bulmuyorum.
Umarim bu turla ilgilenen arkadaslar olur ve sizlere arada sirada resim veya yazi gonderirim.
Ha bu arada Cin ve Mogolistan vizesini bir aksilik cikmadan aldim. Artik son hazirlik asamasina geldim. Bu konuda fikirlerini ve tecrubelerini paylasan arkadaslara tesekkurler.
Selamlar
________________________________________
27 Temmuz 2006, 
YAKACIK/ISTANBUL

Simdiden hayırlı yolculuklar diliyorum ne denirki isallah kazaısz belasız tamamlarsın hayalindeki rotayı,ve unutmaki burda senin iyi haberlerini ve resimlerini bekleyenler olacaktır  tum pedal dostlarının destegını arkanda hisset dostum,iyi yolculuklar.
________________________________________
Mesut Girgiç
gerçekten katılmayı çok isterdim, 
size zevkli ve unutamayacağınız kadar güzel bir gezi dilerim. 


Evden cikis

Yuklerim ve Bisiklet 48 kg



25 August 2006,


Arkadaslar,

En sonunda tum hazirliklari tamamlayabildim. Bugun Istanbuldan Cine dogru yola cikiyorum. Umarim yolda sizlerin manevi destegi olur. Resimleri firsat buldukca ve ilgilenenler oldukca gondermeye calisacagim.

Asagidaki sayfada tur resimlerimi gorebilirsiniz.

Hoscakalin.






25 August 2006,
Ahmet Mumcu bu turunda elimden geldiğince senin yanındayım. (Sadece internet ortamından, sana ne kadar destek olabilirim bilmiyorum ama). Kalbimiz seninle beraber o yollarda sana arkadaştır. 

Gücün ve moralin daim olsun. En büyük keyifler seninle olsun.



25 August 2006,
ISTANBUL

dualarım seninnle gule gule git gulee guleee gelmen dileğiyle



25 August 2006,
İstanbul / Eyüp Sultan
hayırlı yolculuklar abicim..kazasız belasız gidip gelirsin inş.
Bisikletçi olunmaz, bisikletçi doğulur..



25 August 2006,
İstanbul-Kadıköy
sans ve ruzgar hep arkanizda olsun. kazasiz,belasiz yolculuklar...



25 August 2006,
İstanbul
Sevgili Ahmet. Rüya gibi bir gezi yapıyorsun.. Hepimiz kıskandık, Ne mutlu sana.. Tebrikler ve de yolun açık olsun..



25 August 2006,
Ahmet Abicim yolun açık olsun. Güle güle git, güle güle gel. Gezinin fotoğraflarını her zaman bekliyor olacağız. 

Allah yolunu açık etsin...


Kadikoy'den Eminonu'ne 

Istanbul cikislarini hep trenle yaparim. Daha ilk gunden o trafik kargasasinda basima bir is gelip turumun daha ilk gunde bitmemesi icin.

Kirklareli'nde son yemek: Kuru Fasulye

Bulgaristan ormanlarinda ilk gece

Yorgun bisikletciye ana sutu gibi geliyor bira

Tam Yuklu Alman yapimi "Marschal" celik kadro

Gunlerce gozumun onunde olacak goruntu. Boyunun uzerindeki de alarm. Soldaki Altimetreli saat, sagdaki da her ihtimale karsi yedek.

Bulgaristan'da kuvvetli bir yagmurdan sonra ertesi gun acan gunes icimi isitti.

Engelli arkadaslar resim cektirmek icin can atiyorlar.

Karadeniz.



27 August 2006,
Arkadaslar,


Ilk etap Alpullu-Kirklareli olarak basladim. Baslangicta bisiklet dayanilmaz agir, hele yokuslarda bir felaket. Formumu bulmam icin kendime 3 hafta gibi bir zaman veriyorum.


Aksam kampi dag basinda kurunca ozgurlugu epey zamandir ozledigimi anladim. Ikinci gunde Bulgaristana girdim, birhayli yorucuydu, etabin 67km olmasina ragmen. 707 metre dag tirmandim. Yuk olmasa 1707m cikabilirdim. Asil onemli bir konuda sicaklar. Ilk gun kendi termometremde 51 dereceyi okudum. Oglenleri uzun bir ara veriyorum. Simdide Burgaz'da bir oglen molasinda sizlere yaziyorum. Resimleri maalesef bilgisayara koyamadim. Yakinda olur umarim.


Desteklerinize tesekkurler,


Hepinize selamlar






27 August 2006,
Antalya
*       Size iyi yolculuklar dilerim.
____________________________________________________________



Ahmet bey Merhaba


Nihayet ilk mesajınızı aldım. Size iyi yolculuklar dilerim. Birkaç gün sonra muhakkak vucudunuz forum kazanmaya başlar . İnşallah bu sıcaklarda hasta filan olmazsınız. Kendinize dikkat edin . 


İyi haberlerinizi bekliyoruz. 


Bizim burdan size yapabileceğimiz , ancak size moral vermekten öte gitmez. Ama tüm forum olarak sizi desteklediğimizi söyleyebilirim. 





Size neşeli, mutlu, güçlü kaslar diliyorum. 


Hoşçakalın. İyi yolculıklar.



  Ağustos 2006,
Eskişehir
Gideceğiniz güzergah gerçekten devasa. Ama önce sağlık, lütfen kendinize dikkat edin. Dediğiniz gibi 11-16 arası sakın pedal çevirmeyin. En kısa zamanda fotoları da bekleriz. Yolunuz apaçık olsun...


Sevgiler





28 Ağustos 2006,
YAKACIK/ISTANBUL
saglıklı ve mutlu pedallar en kısa surede resimleri bekliyoruz kendıne dıkkat et burda manevi destekcilerin var dostum hadi kolay gelsin



Bulgaristan'in huzurlu serin parklari.

Turistik Kostence

Lastikler son metrelerini yasiyor.

Dogada aksam yemegi ve arkasindan cay keyfi

Evinde misafir oldugum Romanya'li arkadas.

UKRAYNA


08 Eylül 2006, 

Arkadaslar,


Su anda Ukranyadayim.Yolda cektigim fotograflari,


web sayfasinda gorebilirsiniz.


Turkiye'ye selamlar




08 Eylül 2006,
Oyy oyy abicim Ukrayna'daymış. Nasıl gidiyo abi yolculuk. Fotoğrafların harika. 


Allah yolunu açık etsin..




Sevgiler...



Mantarlar zehirli degildir umarim.

Kiew



21 Eylül 2006,
Arkadaslar,
yolculugum devam ediyor. Isteyenler turumu asagidaki siteden izleyebilir.
Ayrica az da olsa destek veren arkadaslara cok cok tesekkur ederim. Buralarda yalnizligimi biraz da olsa onlarla paylastim.




21 Eylül 2006,
Ahmet Abi çok güzel fotoğraflar. Sitenin Türkçe versiyonu yokmu? Anlamak biraz zor oluyorda.

Abicim senden öğrenecek çok şeyimiz olacak. Dönünce deneyimlerini bizlerle inşallah paylaşırsın..

Yolun Açık olsun..

Sevgiler...




21 Eylül 2006,
Ahmet bey,anladığım kadarı ile siz de doğaya aşık tüm arkadaşlarımız gibi çok çok öncesinden bu güzel projenin düşlerini kurmuş gözüküyorsunuz.
Şu aşamadan sonra size iyi ve içten şanslar dilemekten başka bir şey diyemiyorum.
Benim 30 eylül sabahı başlayacak olan Akdeniz Ege turum ile birlikte türkiye turumun bu kısmını tamamlamış olacağım. Biz sizin kadar şanslı gözükmüyoruz,malum memurun izni sınırlı,bir aksilik olmaz ise seneye de karedeniz turum ile misak-imilli sınırlarını tamamlamış olacağız...
Kazasız belasız bir seyir dileği ile...
Sevgiyle...
''HERŞEY BİR İNSANI SEVMEKLE BAŞLAR''
''BİR DÜNYA KENTİ ÜRGÜP'TE BULUŞALIM''
''ÜRGÜP SPOR KULÜBÜ MTB TEAM,can DEDE''


Kiril alfabesine kavriyorum yavas yavas.

Bisikletim trende basucumda.

Her vagondaki semaverler cay ve corba icin super.



28 Eylül 2006,
Ya Serkan kardesim siteme bastan turkcede yaziyordum ama gordugun gibi pek ilgilenen olmadigi icin bende bosuna ugrasi vermeyeyim dedim. Verdigin destege cok tesekkurlerl


28 Eylül 2006,
Antalya

Ahmet bey merhaba

Sizi sağ ve esen forumda online görmek beni çok mutlu etti nerelerdesiniz. İnşallah sağlık probleminiz yoktur. Yağmurlarda başladı soğuklarda.

Serkanın dediği gibi ingilizce sitenizden pek takip edemiyoruz. Hiç olmazsa arada forumada nerde olduğunuzu yazında bilelim. Resimleri ordan takip ederiz.

Size iyi günler ve gezinizde başarılar dilerim.
Hoşçakalın.


28 Eylül 2006,
Evet haklısınız. Sizi anlayabiliyorum. Sağlık olsun ne yapalım.

Yolculuğunuz nasıl gidiyor. Sağlık durumunuz iyidir inşaşllah. Nerelerdesiniz.

Sevgiler...

28 Eylül 2006,








hayırlı yolculuklar
hep böyle bir gezi yapmak isdemişimdir
sana kazasız belasız iyi yolculuklar...vermiş oldugun link harika
yazılar ve fotoların  devamını bekleriz...


30 Eylül 2006,
istanbul

ahmet mumcu kardeşim merhaba bu yolculuk için iyi cesur bir karar vermişin allah seni muaffak etsin bütün dualarımız seninle olsun yolculuğun kazasız belasız geçsin resimlerini ve maceralarının yazılarını bekleriz allah sana kuvvet ve sağlık versin iyi yolculuklar dilerim hoşcakal






04 Ekim 2006,
ist
hayırlı yolculuklar arkadasım .yolun acık olsun buarda senden daha fazla merak ediyom gidip te çekecegin fotolarını ve maceralarını bizimle baylaşırsan tekrar formda sevinirim .saygılar.iyi yolculuklar.ugur.




04 Ekim 2006,
kayseri
merhaba bulgaristan resimlerinin olduğu kısımda kırmıza giant bisikleti olan kişinin ismi paul mu acaba?
bence kesinlikle o kendisi 3gün kadar kayseride misafirimiz olmuştu kısa hikayemiz ise kendisi istanbulda arkadaşımın abisi ile tanışır ve birlikte kayseriye gelirler daha sonra burada suriye geçer suriye dönüşünde tekrar kayseriiye gelen Paul 3gün kaldıktan sonra ülkesii olan polonyaya dönüyor
gezisin sebebi ise savaş ile alakalı fotoğraflar çekmek olduğunu söylemişti




06 Ekim 2006,
H.Can DEMİREL
Ahmet bey mükemmel bir gezi yapıyorsunuz izlenim ve fotoğraflar için teşekkür eder hayırlı yolculuklar dilerim.
H.Can DEMİREL







07 Ekim 2006,
Ya dunya ne kadar ufak, evet arkadas ayni kisi. Ben onu Derekoye sinira gelmeden yokuslari cikarken gormustum. Kisa bir konusmamiz oldu, maalesef kisa, arkadas Polonyacadan baska bir lisan bilmiyor. Hakikaten cesaretli bir arkadas, Lubnan savasinin goruntulerini cekecekti. gorundugu gibi kendi amacina ulasmis.
Ben su anda Cin'deyim, ancak buradan Internetle resim filan gondermem imkansiz, zira adamlar benim web sayfasina ve bircoklarina sansur uyguluyor.
Ancak Cin hakkinda merak ettiginiz birseyler varsa ben hemen en onemlisini aktarayim:
Oksuruk ve cevre kirliligi.http://www.bisikletforum.com/images/smilies/Skull-175808-108864091420572.gif
Gun boyunca hava kirliliginden gunes nerdeyse gozukmuyor, bu yuzden bende Cinlilerle beraber oksurmeye basladim.http://www.bisikletforum.com/images/smilies/ci.gif Birde cevre cok cok kirli, daha soyle cadirimi kurup dogada keyif catamadim, istemeyerek otellerde idare ediyorum.
Resim gonderme iside Vietnama kalacak sanirim.
Turkiyeye selamlar.
Desteklerinize tesekkurler.




07 Ekim 2006,
kayseri
merhaba geziniz umarım sorunsuz devam ediyodur
o arkadaş ise amacına ulaştı şu an ülkesinde
sağlıklı bol pedallı günler




07 Ekim 2006,
istanbul-gaziosmanpaşasimoniuğur - MSN üzeri Mesaj gönder
düzenlemek istediniz tur hayırlı olsun büyük bir tur sanırım iyi yolculuklar









06 Temmuz 2006, 

13 Ekim 2006,







Cin'de Tarkan
Arkadaslar ilginc bir ani sizlerle hemen paylasayim istedim.
Yol boyunca Rusya'da, Mogolistan'da filan muzik dukkanlarinda Tarkan'in veya baska Turk muzisyenlerini dinlemistim. Ama az once Cin'in ufak bir sehrinde, insanlar genellikle yemekten sonra toplu spor veya dans yapiyorlar, tam bir meydandan gecerken yuzlerce kisi Tarkan'in muzigiyle topluca dans ediyordu, ama ne dans herkes ayni figurleri yapiyor, bu da beni hakikaten gururlandirdi.
Hepinize selamlar.




13 Ekim 2006,
Ahmet Abicim Merhaba.. Anlaşılan yolculuk bir hayli zevkli. Oralarda bile TÜRK sesi duymak ne kadar güzel bi duygudur.
Allah Yolunu açık etsin abicim.

Sevgiler
13 Ekim 2006, 19:52#41
cappadokya/ürgüp
turk milleti olarak vatanımıza cook duşkunuz karşılaştıgınız olay cok mutlu etmiştir sizi bir hassa canlı şahit olmak cok guzel hepimizi gururlandırdı teşekkurler http://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpg




13 Ekim 2006,
Konya

Ahmet bey gezinizin devamında da size sağlık mutluluk ve neşe dilerim. Keyfinize bakın. Turkiye bıraktığınız gibi.. yani merak edilecek bir şey yok buralarda.. Siz Cin'i iyice inceleyin.. Adamlar nasıl karınca gibi calışabiliyorlar acaba? Sosyal gozlemlerinizin devamını merak ediyoruz.
Saygı&sevgi






15 Ekim 2006,
Cin'de hayat
Ya burada her yer insan kayniyor. Haritadan soyle kalmak icin ufak bir yer seceyim diyorum, birde bakiyorumki sehir 2-3 milyon nufuslu. Iyiki bunlarda 1980 den beri tek cocuk plani var eger olmasaymis adim atmaya yer olmazdi. Mesela dunku sehir Luoyang, 1920 yilinda 20 bin nufusluymus simdi ise 6,3 milyon.
Bugune kadar Beijing'in guneyine dogru yaklasik 900 km yol aldim. Gunde ortalama 100 km gidiyorum ama oyle ortalama hiz hastasi degilim. Zaten uzun yolda oyle 3-4 gun bir hafta hic onemli degil. Fazla zorlanmayayim diye basta duz yollari sectim, ama olacak gibi degil sakinlige ve temizlige hasret kaldim. Oglenleri soyle agac dibi su kenari falan bir mola yapayim diyorum ama nerde. Her yer kirli, su, dere kenari desen aramakla kolay bulunmuyor. Ancak merdiven kenari, tas ustu falan idare ediyorum.
Bugun biraz batiya sakin yerlere dogru gelmeye basladim. Artik daglara cikabilecek kondusyonumda var. Burada lisan en basli problem. Tabelelar var okuyamiyorsun, neyseki bende hem Ingilizce hemde Cin'ce harita var ama Ingilizce ile ne kadar Cinlilere anlatmaya calissam bos. Bunlarin dilini telaffuz etmek hakikaten cok zor. Oncelikle temel ihtiyaclari ve otel, cadir yeri gibi kelimeleri ogrendim ama her defasinda zorluk cekiyorum. En sonunda birisi bana Cince "otel ariyorum" diye bir kagit yazdi artik millete onu gosteriyorum. Gidecegim yerleri sorarken de en az iki kisiye Cin haritasini gosterip el isaretiyle yol tarifi aliyorum.
Bana gore Cin ihrac sampiyonu ama buna karsilik dogasini heba etmis. Tarlalarini suladiklari sular hic de oyle istah acici gozukmuyor. Aylik ortalama ogretmen maasi 125 dolar. Son model arabalar cirit atiyor, isini yoluna koyanlar luks icinde. Vahsi kapitalizm. Acayip bir insaat sektoru var. Cinliler bugune kadar ellerine gecenle yetinmesini bilmis kisiler. Konustuklarim oyle disari gideyim kendimi kurtarayim diye dusunmuyorlar. Kendi ulkeleri ile ovunuyorlar. Sosyal olarak her aksam meydanlarda bunlara ait toplu danslar yapip, grup halinde yasamanin hazzina variyorlar. Bir nevi toplu terapi. En begendigim yonleride SABIRLI olmalari. Adamlarin trafikte bir kere olsun birbirine bagirdigini gormedim. Birde oyle sokaklarda ickili, sarhos, nara atan etrafi rahatsiz eden kimseler yok. Cocuklar tek varliklari, uzerlerine titriyorlar. Bu yuzden dilenen cocuk kesinlikle yok, gerci yetiskini de yok sayilir, gururlu insanlar.
Biraz once 10 kadar cocuga ingilizce dersi verdim, oyle spontan aniden sokakta. Hemen birisi kitap getirdi hep beraber neseyle konustuk bi daha, bi daha resim cektik. Herkes yabancilara karsi bastan cok cekingen ama guler yuze hemen guler yuzle karsilik verip cok mutlu oluyorlar.
Simdilik bu kadar. Ilgilenen arkadaslar oldugu icin sevindim. Ancak teknik olanaksizliklardan resim gonderemiyorum.
Selamlar.




15 Ekim 2006,
1/3 Göztepe-Kadikoy 1/3 Bodrum yarimadasi 1/3 Mars :)
Yanlis yapiyorsun kardesim, budist tapinaklara gidiceksin http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pnghem pilav bedava hem her yer temiz http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

saka bir yana sık disini vietnama kadar, Hanoide dinlenirsin, cok guzel bir sehir http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png




16 Ekim 2006,

Ahmet kardeş, Çinde sokaktaki yaşamı anlatan yazını çok beğendim.. Lütfen spariş gibi kabul etmezsen bir de lokantada ne yiyor bu adamlar. Yada evlerinde..
Yani bikergrrl hamfendi de hazır gelmişken bu sayfaya yemek konusunda da vaktin olursa şöyle 2000-3000 kelimelik bir bahis açsan diyorum.. yani bu karınca adamlar sokakta, lokantada evde ne yiyip ne içiyorlar? ömürleri pirinç ile mi geçiyor? yoksa gazetelerin yazdığı gibi köpek falan yiyorlar mı?
Teşekkürler.. baki selam..




16 Ekim 2006,
kadıköy
Merhaba Ahmet Bey

gezinizi heyecanla ve merakla takip ediyoruz..
Eminim ki herkes yaptığınız geziye çok özeniyordur benim gibi..

Sayenizde böyle bir gezinin mümkün olabileceğini birinci ağızdan öğrenmiş oluyorz..
Gönül isterdi ki herkes için mümkün olabilsin..
Hepimizin içindeki bu heyecanı gerçekleştiren sizin,duygularımızın da bir elçisi olduğunuzu düşünerek bir nevi,yazılarınızı da merakla okuyrz http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Ben bu kadar gezsem mümkün olsa heryerin pazarlarını da gezerdim..
Halkın yasantısını en iyi yansıtan yerlerden biri olarak düşünürüm hep pazarları..O yuzden hep merak etmişimdirhttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Belki bir uğrarsınız arada http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Yolunuz açık olsun,her yeni yeriniz yolunuz olsun,en iyi yol arkadaşınız hep sizinle olsunhttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Sevgiler..
_______________yol;iki yer arası değil;
yer;iki yol arasıdır_________________
http://www.bisikletforum.com/images/misc/progress.gif 




16 Ekim 2006,
semrta cok dogru soyluyorsun! Ahmet mutlaka pazarlara ugra, ymgirgic aka ironman aka mesut girgic beyin http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngsoyledigi gibi kopek yavrulari vs var http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngcok sirin seyler, ama herkes onlara bizim baktigimiz gozle bakmiyor oralarda tabii http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pnghttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png

bize de sofralardan soyle detayli havadisler gec icimiz acilsin, agzimiz sulansin http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png
(mesut girgic beycigim cok iyi dusunmussunuz http://www.bisikletforum.com/images/smilies/wink.png)

Onun disinda da yolun ruzgarsiz pedali guclu olsun http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif




16 Ekim 2006,
İstanbul
Çok imrenilecek bir gezi. Çinde elektronik eşya çok ucuzmuş onlarada bakın http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Bol bol resim istiyoruz bir sonraki etapta http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Sevgiler.




16 Ekim 2006,
Ankara
Ahmet Bey uzak diyarları gezebildiğiniz için gerçekten çok şanslısınız... Orada gördüklerinizi, deneyimlerinizi fotolarla ve yazılarla bize bire bir aktarmak mümkün olmasa gerek... Gerçekten görüp, yaşamak, o havayı solumak, kendini olayın içinde hissetmek bambaşka bişi... Ancak yazılarınızla kültürümüzü artırdığınız ve duyduğumuz şeylerin gözümüzde canlanmasına yardımcı olduğunuz da aşikar... Fotoları sabırsızlıkla bekliyoruz...
Yolunuz açık olsun http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif
Dağlardır dağlar benim meskenim!




17 Ekim 2006,
Dostum umuyorum ki turun güzel geçiyor.aksilik yasamamn dilegi ile güzel seyirler
Sevgiyle...




17 Ekim 2006,
Fatih Buzgan 
izmir Alan: Ultra Maraton
Ne güzel bir gezi, umarım herşey yolundadır.
Evet yaban ellerde dil bilmeden bir rotada gitmek zor birşey olsa gerek.
Yine de ilginç ve güzel bir ülke seçmişsiniz.
TR'ye döndüğünüzde ben de arkadaşlarım gibi foto arşivinize bakmayı iple çekiyorum http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Kolay gelsin, başarılar.




17 Ekim 2006,

Fatih / İstanbul

Ahmet Bey merhaba...
Gezinizi ilgiyle takip ediyorum... Siz hayal bile edemediğimiz bir geziyi gerçekleştiriyorsunuz... Yazı ve resimlerinizi diğer arkadaşlar gibi ben de merak ediyorum... Kolay gelsin, yolunuz açık olsun...




17 Ekim 2006, 22:29#53
sn bikergrrl hamfendiciğim valla şaka değil. http://www.bisikletforum.com/images/smilies/cool.pnginanın bu karınca adamların ömürleri boyu nasıl olupta iştahla hep pirinç yiyebildiklerini merak edip durmuşumdur. hatta evde kendi kendime kaşığı bırakıp "çöp şiş" çöpleriyle bile yemeyi denedim pilavı, acaba tadı başka mı olacak diye.. http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png
mecburiyetten de hep pirinç yiyor olabilirler belki ama yine de iştahları takdire şayan.. http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png
hem minik minik bissürü kaplarda ne de lezzetli garnitürler tadıyorlardır.. http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngumarım Ahmet kardeş oralarda ömrünü hamburger yada tavuk döner le geçirmiyordur da bizim yerimize de orijinal çin yemeklerinin tadına bakıyordur.. yoksa çine geri dönüp bir de bizim için çin yemeklerini de test etmesini rica ederiz sonra....http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png













18 Ekim 2006,
ne kadar bir bütçe yeterli olacak




18 Ekim 2006,
hatta belki biz bile yaninda cesnici basi olarak gideriz degil mi ironman beycigim http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png

princ konusunda benim teorim su.. isin tamami sosta!!! neticede princleri haslanmis princ, bizim gibi kuyruk yagiyla yapilmis bademli perde pilavi diil yani http://www.bisikletforum.com/images/smilies/tongue.png

ama onun yaninda soyada, eksi tatlidan, cevizli bilmemne sosundan suyundan buyundan gecilmiyor, ekmek niyetine haslanmis princi banip banip yiyosunus valla http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngyani ben yiyorum http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pnghay allah karnim acikti http://www.bisikletforum.com/images/smilies/tongue.png





6.    20 Ekim 2006, 20:39#58
maltepe
sana şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim sorunsuz kazasız belasız bir tur gercekleştirirsin inşallah kalbimiz serninle




21 Ekim 2006,
Selam Sevgili Ahmet.. Bisiklet turunu ilgiyle izliyorum. Buradaki bir çok kişinin hayalini gerçekleştiriyorsun bununla..
Umarım bisikletinde teknik sorunlar yoktur.. Burada taktığımız orta mil ne alemde?

Selamlar, bol pedallı günlerhttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png





21 Ekim 2006, 17:46#60
http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Gursel'cigim bisiklette bir sorun yok, taktigin mil bomba gibi. Bugune kadar 2400 km gittim herhalde, sadece bir on cant teli koptu ve 3 patlak.
Burada Turkiyedeki gibi bisiklet dukkanlari ve bisikletler gormek cok zor. Adamlar herhalde iyi mallari ihrac ediyorlar. Tum bisikletler cok ucuz, yani herhangi bir yerde kilitlemeye filan gerek yok, calan olamazhttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Birde ilginc sehirlerde bisiklet parklari var genellikle kadinlar baslarinda. Bisikleti oraya birakiyorsun ve tum gun basinda birisi bekliyor, icin rahat oluyor. Ve iki adimda bir sokaklarda tamirciler, genellikle patlak lastik tamir ediyorlar.
Selamlar.




21 Ekim 2006,
Pilav
Merhabalar.
Ya biraz once ayrintili birseyler yazmistim Cin Internetinin gazabina ugradim hepsi gume gitti, yeniden deneyeyim.
Pazar konusuna gelince benim baslica hobilerimdendir. Bostanci'dada
carsamba pazarini kacirmam. Cindeki ve diger ulkelerdeki pazarlari gezmenin bazi puf noktalari var, mesela uzaktan bir kesif yapip etlerin olmadigi bolume gideceksin. Eger kurtulus yoksa gozleri ve burnu kapamak lazim zira etler masa uzerinde, sinekler arasinda....
Hemen her sehrin bir hali var birde sokaklarda saticilar. Sebzeler cok cok ucuz ancak meyveler biraz pahali. Fiyatlar yaklasik Turkiyenin yarisi. Ancak soyle bizdeki gibi kipkirmizi domates bulmak imkansiz. Bir de neyi ozledim biliyormusunuz: Siyah zeytin ve beyaz peynir. Bulmam imkansiz.
Restaurantlara gelince burada bazi ilginc olaylar: Erkekler bazen uzerlerini rahatlikla cikarip yemege devam ediyorlar. Yemekle beraber sicak su yani kaynak su ikram ediliyor, birde alisamadigim bir sey adamlar restaurantta dahi tukuruyorlar.
Pilav meselsine gelince, aslinda bunlar daha cok elle ceke ceke uzattiklari makarnayi et sulu ve sebzeli bir sekilde belki gunde uc ogun yiyiyorlar. Pilavlari ise tatsiz, tuzsuz ve birbirine yapisik bu yuzden cubukla yemek kolay ama barbunya fila gibi seyleri tek tek yakalamak gerekli buda vakit aliyor. Guneye dogru gittikce kopek, fare, yilan gibi yemekler menulerde bulunuyormus. Simdiye kadar yilani gordum ve oldukca pahaliydi. Aksamlari bir dolu sokak restauranti aciliyor genellikle hanimlar pisiriyor. Hele benim gittigim yerlerde hemen herkes etrafima dolusuyor, tam komedi. Simdilik kuzeyde bol musluman restaurantlari var ben daha temiz olurlar diye onlari tercih ediyorum. Ama son haftadir sindirim sistemim bozuldu 2 gun yatakta yattiktan sonra yine kendim pisirmeye basladim.
Son hafta batiya daglara yoneldim. Doga tamamen degisti, etraf daha bir temiz sular daha berrak. Ancak daglar daha acimasiz ve dik. Gecen gun haritaya gore hem yolu kisaltayim hemde daha duz araziden geceyim dedim ama tam tersi cikti. Ve bu arada bir kisinin yanlis yol tarifine gore birgun sonra yine ayni yere geri donmek zorunda kaldim. Yol bulmak icin elimdeki Cince haritayi adamlara gosteriyorum en azinda iki kisiye sormak lazim artik onlar ne tarafi gosterirlerse. Bazilarida once katladigim haritayi soyle tam olarak acmaya baslayinca deli oluyorum ve hemen tesekkur edip uzaklasiyorum.
Bu arada hepinizin bayramini simdiden kutlarim.
Hepinize selam ve sevgiler.
Ahmet

Not: Beysiz olarak direk olarak ismimle hitabedenleri kendime daha yakin hissediyorum bilmem yaniliyormuyum?




21 Ekim 2006,
Ahmetcim, anlattıklarını bir solukta okudum. Bazı satırlarında tüylerim diken diken oldu, bazılarında senin için kaygılandım(hastalanmanı kastediyorum) bazılarında da seninle gurur duydum..
Genelde bol müşterisi olan restoranlardan ve taze sebzelerle yapılmış yemekleri tercih et. Et yemeklerini ve haşlama dışındaki pişirme yöntemlerini pek tercih etme.. Bunu tekrar hastalanmaman için söylüyorum. Kendine iyi bak, sağlığını riske atma..
Çektiğin bu çileli yolculuğun karşılığı olması için bol bol eğlen. Madem oradasın ve belki ömrün boyunc birdaha gitmeyceksin, o zaman hep güzel yönlerini görmeye çalış.. Olumsuz yönlerini ise hayatına katılmış bir fark, bir nüans olarak algılamaya gayret et..
Yüzünden tebessümü eksik etme.. Kendi kendineyken bile gülümsemeyi ihmal etme.. Bu hem senin hem de etrafındaki insanların daha iyi olmasını sağlayacak ve işlerini kolaylaştıracaktır.
Senin de bayramını kutlar, sağlıklı mutlu günler dilerim..




21 October 2006,
Ankara
Ahmet Abi diyelim o zaman. Hani henüz yüz yüze tanışmadığımız için Ahmet diyemiyoruz doğal olarak...

Yazılarınızı zevkle okumaya başladım. Ancak konu yemeğe gelince yüzüm ecüş bücüş oldu. Hakikaten ne zevksiz ne midesiz insanlar var yahu.

Sizin de Ramazan Bayramınız kutlu yolunuz açık olsunhttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif




21 October 2006,
bursa
bence hic bir sey yeme disardan. eski kiz arkadasim taiwan liydi. yari cinli sayilir taiwanlilar. her ne kadar cinlilerden nefret etselerde. cinlilerin yemeklerinin goruntuleri berbat cok kotu kokuyolar asiri baharat kullaniyolar ama tuz yok. yani yediginden bi sey anlamiyosun. bi de bazen kizi kirmamak icin bi kac bi sey ativeriyordum agzima ama ne zaman boyle yapsam karnima sancilar girmeye basliyo. bizim sindirim sistemimiz onlarin yemeklerine uygun degil bence, onlarin ki artik bagisiklik kazanmis. bu arada kurutulmus baliklari gordunmu? hayatimda aldigim en kotu kokuydu, hayvan lesi gibi, genelde ickiyle yiyorlar. iyyy icim kalkti yine...
kolay gelsin dostum. eger benimde imkanim olursa aklimdaki yer mogolistan. dunya uzerinde en uzun suredir degismeden yasayan kultur. binlece yildir hic bir seyi degistimemisler kulturlerinden gocebe yasayanlar. eger imkanim olursa bisikletle mogolistan turu yapip ordaki gocebe ailelerden biri ile bi kac hafta yasamak istiyorum. gecnlerde bi dergide okumustum, bunu yapan adamin anlattigi kadariyla bin yil geriye yolculuk gibi bi duyguymus.




21 October 2006,
Ahmet Abicim sen böyle anlattıkça Ülkemizin değerini daha iyi anlıyoruz yaaa... http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngBizim Restaurantlarımıza kurban olayım ya.. Küçücük leke görsek hemen uyarıyoruz. Bilselerki Asya'da ne koşullar var. Bizi döverler..http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pnghttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pnghttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png

İşin şakası ama sana geçmiş olsun abicim. Sen şimdilik kendi yemeğini kendin yap. Afiyetlede yee..

Gittiğin her yere, gördüğün her insana benden selam götür.

Yolun açık olsun..

Sevgiler...http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif




22 October 2006,
göztepe
AHMET abi sanırım sana söylenebilecek tek şey "HOCAM SANA ÇOK ÖZENDİM"
insanların bisikletle yandaki semte gitmeye üşendiği bir ülkede (gerçek bisikletcileri kastedmiyorum) yaptığın bu iş madalyalık resmen
Böyle bir deneyimi göze aldığın ve bizlerle paylaştığın için teşekkürler










23 October 2006,
Ahmet Mumcu

 Xi Xia
Arkadaslar destekleriniz icin hepinize tesekkurler.
Su anda ikinci bir tehlikeye kadar hastaligi atlattik sayilir. Zaten bisiklet ustunde insan kendini bir check up aletindeymis gibi hissediyor. Saglikli olup olmadigin kolayca anlasiliyor. Dun ve bugun yol sartlarida bayagi iyiydi toplam 240 km yaptim. Restaurant kosullari daha medeniyetin icinde olmama ragmen berbat, birde ucra koselere gitsek ne olacak. Bak su anda internet cafede yanimdaki cocuk (ayi) okkali bir tukuruk savurdu. Ya kiziyorum ama herkeside uyaramamki. Hem ben bunlara saglik terbiyesi vermeklede yukumlu degilim. Sonra sen kendi isine bak kardesim bizi kulturumuzle basbasa birak diyebilirler. Restaurantlarda Adamlar ilginc yontemlerde bulmuslar mesela tabaklarin uzerine bir naylon torba gecirip bir sekilde hijyen ortam sagliyorlar. Otellerin en iyi tarafi buyuk termoslarla sicak su vermeleri, bu suyu gun boyuncada yanima alip kullaniyorum en azindan kaynamis su daha emniyetli. Havalar acisindan sansli sayilirim pek oyle yagmurlara filan denk gelmedim. Ama bir ay once bulundugum kuzeyde havalar kisa cevirmis. Bu gun tam bir aydir Cin'deyim ve iki gun sonra Yangzi River, bu adamlarin uzerinde cok buyuk bir baraj yaptiklari nehire gidecegim. Oradan ufak bir gemi ile, sayet bulabilirsem, bir tur yapmayi dusunuyorum.
Aslinda Mesut'un dedigi gibi gulumsemek cok seyi hallediyor. Hem kendini daha mutlu hissediyorsun hemde etrafina dostluk hissi veriyorsun. Bu adamlarin en sevdikleri bisikletle, motosikletle, arabayla, hatta tir kamyonuyla yanima gelip bir sure benle gitmeleri. Hatta bazilari ilerde bir yerde durup bekliyor da. Once soyle bir bakiyorlar,  herhalde bu adam nerden geliyordur diye dusunuyorlar, sonra ya bu adam bu kadar yuku acaba nereye ve kaca goturuyor diye dusundukleride olabilir
Sonra ben selam verince yuz ifadeleri birden degisip gulmeye ve birseyler sormaya basliyorlar. Beijing'ten beri iki haftadan fazla daha ingilizce bilene rastlamadim. Hello diyen ingilizce biliyor diye kabul edilebilir
Neyse bu gecelik de bu kadar.

Hepinize selamlar________________________________________





23 October 2006,
Ahmet Mumcu
Mogolistan hakikaten degisik bir kultur. Ben bu gezide mevsim dolayisiyle fazla vakit ayiramadim. Hatta ben oraya gitmeden iki kere kar bile yagmis. Ben Ulaanbatur'da 5 gun kaldim ve Cin'e tren bekledim. Orada bile iki tane Turk restauranti vardi. Dedigin gibi turlarla yurt dedikleri cadirlara geziler duzenliyorlar gunlugu 17 dolara gideni duydum. Hele ata binmeyi seviyorsan tam sana gore. Ulaanbatar'daki youth hostel de kahvaltiyla beraber $7. Bisikletle gitmeyi dusunuyorsan GPS gerekebilir zira oyle asfalt yol filan yok. Dagda bayirda iz surerek gidiyorsun.
Sana LA de iyi bayramlar.
Selamlar________________________________________
23 October 2006,
Serkan Taşdelen
Xi Xia ??

Ahmet Abi bu ne demek? Merhaba,selam benzeri bişey olsa gerek..

Neyse abicim sağlık durumunun iyi olduğunu duyduk ya. Bunada şükür. Sık sık haberlerini bekliyoruz abicim. Yolun açık olsun..

Sevgiler... ________________________________________
24 October 2006,
Efe Yıldırım
istanbul

Ahmet abi,ben bu gezinizi yeni gordum sayilir,fotograflara baktimda ilerde anlatacak cok seyiniz ve bir dolu guzel hatiralariniz olacak gibi.Zaten boyle anilarin kotu yanlari bile bir zaman sonra hos gelmez mi kisiye?Birakin isteyen istedigi yere tukursun ( ) siz tadini cikarin gezinizin,sizin yerinizde olmak isteyen kac bisiklet sever vardir kimbilir.Bizim icin cekebildiginiz kadar cok fotograf cekin lutfen,yolunuz acik olsun.

Efe Yildirim
24 October 2006, ________________________________________
29 October 2006,
nikto
ISTANBUL
Ahmet Selam... Vize işlerini nasıl hallettin. Hangi ulke kac gunluk vize verdi. Gezi ile ilgili bir yazı verdinmi basvurunda
 .. etkili oldu mu ? Biraz vize işlerinden bahsedermisin ... Yolun açık olsun... Selamlar...Ayagına kuvvet

EMRE
________________________________________
30 October 2006,
emsey229
İdealtepe
Kazasız belasız gidip gelmeniz dileğiyle.. İnsanın böyle bir sey yapmayı dusunmesi icin zorlukları gözönüne almış olması lazım... Sizi tebrik ederim.________________________________________
02 November 2006,
Ertan ABA
ANTALYA.Bisikletimin Gittiği(aCTİON Olan) Her Yer.
Valla size şimdiden allah kolaylık versin.Ben de kaltılmak isterdim.Mali yöden pek sorunum olmazdı.Ama 4 yıldır bekleyen tecilli askerlik var.Mecburi.Sizi yürekten destekliyoruz. ________________________________________


05 November 2006,
izumiben
istanbul

Merhaba ,
Herşeyi bir yana bırakıp sadece pedal basarak yeni kültürlere ve coğrafyalara açılmak dünyanın en büyük zenginliği bence,kesinlikle iç ve dış dünyaya ait izlenimlerinizi yazmalısınız .

Bir şey itiraf edeyim ağustos ayındaki yazınızda turu gerçekleştireceğinizi pek düşünmemiştim,plan aşamasında kalır sanmıştım;sizi tebrik ederim,hayallerin gerçekleşebileceğini vizyonu geniş tutmanın gerekliliğini anlattınız.
Çoğu bisikletçiye ilham kaynağı olduğunuzu düşünüyorum.
Saygılarımla
Pınar________________________________________





06 November 2006,
Ahmet Mumcu
Kunming
Arkadaslar Selamlar.

Oh bee gunlerdir sayfayi (Bisikletforum) acmaya calisiyorum, Cin sansurumu ne bir turlu acamadim ve yazacaklar birikti. Ama sehirler ve gunler oylesine birbirine karistiki yanimda not defteri olmadigi icin bir ozet yapayim. Oncelikle Yangzi River'da (Sari Nehir) 3 gunluk bir tekne (Gemi ) turu yaptim. Zaman zaman gemiden inip kucuk teknelerle ufak irmaklarin iclerine dogru gittik. Bu nehire adamlar cok buyuk bir baraj kuruyorlar, insan suyun gelecegi 175 metre yukseklik isaretini gorunce toplanacak su miktarini hayal bile etmek zorlasiyor. Fakat doga tamamen bozulacak. Nehir yolculugu apayri, oyle denizlere benzemiyor daglarin arasinda insan korumada hissediyor kendini. ayrica 565 km boyunca araliksiz yuksek daglar eslik etti yolculuga. Ben seyehati turistlerin gittigi yone degilde aksi tarafa yaptim. 300 kisilik gemide tek turist bendim. Artik milletle resim cektire cektire bir hal oldum ve fistik, bira, muz ile odullendirildim. Kendimi bir an kafeste beslenenlere benzettim ama adamlar yabancilara karsi cok saygili ve misavirperverler, ah birde konusabilsek. Bu gun Beijingten ayrildigim 32 gun oldu bir Cinliyle soyle bir konusamadim. Neyse Gemiden sonra tekrar guneye, aslinda tam guneye de gidemiyorum Vietnam vizesi icin gidecegim sehir Kunmig 300 km kadar yoldan batida kaliyor. Bir gun koyde tam cocuklarin resmini cekerken bir bisikletci yaklasti. Yalniz basina giderken insan sanki colde su bulmus gibi seviniyor. Arkadas Isvec'li 3 haftadir yoldaymis amaci 3 ay boyunca izlenimlerini kitap haline getirmek, ve ayrica Cinceyide cozmus, restaurantlarda onunla cok rahat ettim, hatta bircok yemegi Cin'ce not ettim. Bir aksam bisikletci bir polis sefi bizi yemege davet etti. Tavuk restaurantina gittik. Giriste ev sahibi canli bir tavuk secti, orada hemen tavuk bogazlandi ve buyuk bir kapta Kafasi ve ayaklari dahil getirildi. Tavugu 100 parcaya bolmusler, hayatimda tavugun bu kadar cok kemigi oldugunu hic farketmemistim, birde zavalli tavuk tum gece bize anlamli anlamli bakti, cunku kafasini yiyen cikmadi. Hakikaten acikli bir durum. Merak eden arkadaslara: Bu isvecli arkadas bir gece once Cinlilere davetliymis ve kopek etini denemis. Bende Kopek resminin bulundugu bir restaurantin resmini cektim ama sizlerle su anda paylasamiyorum, Umarim Vietnamdan gonderebilirim. 3 gunden sonra arkadasla yollarimiz ayrildi. Ya bu Cinlilerde beton ve demir fazlaligi var galiba zira her yere otoban yapiyorlar. Hemde oyle otobanlarki duz yollarda degil daglik bolgelerde. 100 km'de belki 50 kopru var gece gunduz calisiyorlar, biz hala Ankaraya varamadik. Ve Dun geldigim sehir Kunmig 5 milyon nufuslu ve Amerikan sehirlerinde hicbir farki yok sadece burasi daha emniyetli ve ucuz. Su anda kaldigim 3 yildizli otel sadece 7$. Buradan Vietnam vizesine basvurdum 3 gun beklemem gerekiyor.
Turkiyede karli havalar baslamis ama burasi 12 derece civarinda ve yagmurlu. Sehir 1890 metre yuksekte kaliyor, artik Vietnama dogru inis.
Simdilik bu kadar, tekrar desteklerinize tesekkurler.
Ahmet________________________________________
06 November 2006,
Serkan Taşdelen
Ohhh be Ahmet Abiden ses çıktı.
Abicim süpersin yaa. Tek olmadığımızı orada bile gördük sayende. Ben inanıyorum ki hepimiz bir gün biyerlerde mutlaka görüşebilecez.
Yolun açık olsun. Fotoğraflar için sabırsızlığımız büyüyor.

Sevgiler...________________________________________
06 November 2006,
H.Can DEMİREL
Ahmet bey müthiş gezinizi ilgiyle takip ediyor,sağlıklı ve neşeli pedallamalar diliyorum.Fotoğraflarıda sabırsızlıkla bekliyoruz haberiniz olsun...________________________________________
06 November 2006,
Ahmet Mumcu
Vize
Merhabalar Nikto,
Sanirim sen seneye 5000 km lik bir tur tasarliyorsun yanilmiyorsam. 25 Avrupa ulkesinden birinden alacagin vize sanirim her yere gecerli ama adamlar bayagi inceliyorlar. Bunun disindaki ulkeler vizeyi bir kazanc ve formalite olarak goruyorlar. Rusya, Vietnam gibi ulkelere giris cikis tarihini vermek zorundasin. Cogu ulkede vize giris yaptigin gunden itibaren sayiliyor. Ben en cok Rus vizesine 200$, Mogolistana 40 $, Cin'e bir senenlik cok girisli her seferi 90 gun 120 $, Vietnama 90 gunluk 75 $ odedim. Her vize icin ortalama 3 gun bekliyorsun.
Ozellikle bilmek istedigin bir ulke varsa belki tesadufen sana bilgi verebilirim. Ayrica bir tur duzenliyorsan bilgim olsun belki birkac gun gelebilirim. Iyi haber Iran'a, Tayland'a ve Japonya'ya vize yok
Selamlar.________________________________________
06 November 2006,
Ahmet Mumcu
Serkan'cigim,
Desteklerin icin sagolasin. Xi Xia bir sehrin ismi. Beijing'de bir Turk arkadas tavsiye etti orayi gormek icin daglari ve polisi astim, anam agladi.
Ayrica buradaki bir gazetede THY'nin ilanini gordum ve dedimki vay be Turk pazarlamasina bak Cine kadar gelmis.
Yeni bisiklet nasil? artik senden yeni bisikletinle 168 km'lik Turkiye rekorunu yenilemeni bekliyoruz, tabiki havalar duzelince
Selamlar________________________________________
06 Kasım 2006,
Serkan Taşdelen
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Vay bee THY ne kadarda büyükmüş. Çin gazatelerinde bile görülebiliyormuş demek.
Yeni bisikletimle çok memnunum. İnşallah güneş yüzünü görürsem rekorumu yeniliycem. Daha nice 168'ler yaparız..
Sevgi ve saygılarımla..________________________________________
07 Kasım 2006,
byloft
g.antep

güzel gezi olacağa benziyor inş kazasız belasız atlatırsın________________________________________
07 Kasım 2006,
LITLLE_PRINCE
KAHRAMANMARAŞ
Gerçekten güzel gezi umarım kazasız belasız biter________________________________________
07 Kasım 2006,
candede
Ne dolu bir seyir halindesiniz kim bilir.Yüreklerinize sağlık.

Hayata gülümse...________________________________________
08 Kasım 2006,
deniz erkan
göztepe
fiuuuyyt
Eh benim güzel dayıcığım,bu site bu,forum bize bu kadar geç mi haber verilir ,alacağın olsun
Freewebs'deki bilgilerden sonra,bu forum çok daha iyi geldi bize,çünkü artık senden birebire haber alabilme imkanımız oluştu.Yine bildiğim,ve buradan da gördüğüm kadarıyla herşey fazlasıyla yolunda..Sen gitmeden önce yaptığın planlarda pek bir değişiklik olmadığını görüyorum,tam gaz devam yani planlandığı gibi
Hergün siteni takip ediyoruz,sen de yine bizi habersiz bırakmamaya çalış...
Bu arada artık bisiklet antrenmanlarına başladım,inşallah bundan sonraki gezinde yanındayım
Seni çok seviyoruz,rüzgar seninle olsun... ________________________________________


















15 Kasım 2006,
Vietnam


Arkadaslar merhabalar.


Aslinda turun Cin bolumunu sizlere ayrintili anlatmak isterdim ama gunler oyle cabuk geciyorki bir bakiyorsun Cin uzakta kalmis. Artik Cin'deki gunlerimi Vietnam'la karsilastirarak anlatirim.


Kunming'de 3 gun vize beklerken yagmurlar ve soguk hava guneye ozlemimi arttirdi. Aman dedim hadi bu bolumude otobusle gideyim. Iyi de yapmisim sinira gelince sanki baharda Antalyaya gelmis gibi oldum. Gece kaldigim otelden Vietnam gozukuyordu, ee simdi kaldi is son Cin paralarini savurmaya derken restaurantta bana yardim etmeye kalktilar, hesap uce katlanmis olarak geldi, bizim kapalicarsi esnafini hattirlattilar ve vatan hasretim birazda olsa azaldi. Tabiki kim oder o hesabi, bana sokmez.


Vietnam gumruk kapisi cok enteresan, o bisikletle yuk tasiyanlari gormelisiniz, zaten iki kapi var birisi yaya ve bisikletlilere digeri arabalara.


Ya insanlar ve kulturler birkac kilometre icinde bu kadarmi degisir. Simdi Cinlilere ayip olmasin, Daha kapidan ayak basar basmaz yanima bisikletli ogrenciler gelip ingilizce konusmaya calisiyorlardi, "HELLO" sesleri cogaldi.


Tamam dedim ben burada biraz uzun kalabilirim herhalde, nasil olsa 3 aylik vizem var. Hava guzel insanlarla lisan olarak anlasabilecegim gibi gozukuyor ve en onemlisi alfabe tamamen degisti artik yazabiliyorum, ya ne kadar rahat birseymis okuyup yazabilmek, bunu ancak simdi anladim. Cin'de hicbir otelin tabelasindan otel oldugunu cikaramiyordum ancak resepsiyon varmi diye araniyordum o da arkada bir yerde ise arada bul bulabilirsen.


Biraz yol alinca dogadaki enfes degisimi tamamen icime cektim. Burasi tropikal bir doga ve en guzeli evlerin o kadar basit ve doga ile uyumlu olmasi. Cin'de bir resim cekebilmek icin o cirkin beton evleri agaclarin arkasina veya kare disina cikarmaya calisiyordum. Ve degisim hep pozitif degil, haritada gorunen kasabada yatayim dedim eger bu kasaba Cin'de olsaydi haritada gorundugu buyuklukte en az bir 100 bin nufuslu olurdu, ufacik bir yer. Tek otelleri iki yatakli bir oda. Tamam dedim macera iste boyle olmali. Neydi o Cin'de sanki her aksam onceden rezerve yaptirmis gibi otellerde kaliyordum, hicbir problem olmuyordu. Bu ilk gece kaldigim yerde tam dogal sartlar. Yikanma bahcede hortumun altinda, evcil hayvanlarin arasinda. Ve bu koyde ilk defa kesilmis kopegi tezgah ustunde satarlarken gordum.


Ikinci aksam yine bir surpriz: Vietnamli bir aileye yemege davet edildim. Anlatmaya calistim Vejeteryanim filan ama anlayan kim. 12 kisi oturduk yere sagda solda kediler kopekler kemik bekliyor. Iki tane ordek kesmisler, kafalari pismis olarak ortada. Onune gelen benim tabaga birseyler koymaya calisiyor ama dayanamadim, yiyemiyecegim biliyorum ve nazikce geri koydum. Pilav soya sosuyla iyi gitti.


Insan bir ulkeye ilk gelince" ANLAMIYORUM " diyebilmeli, yoksa 12 kisi sizle devamli konusuyor birseyler soruyor, cevap alamadiklari halde.


Bir gun de guzel bir tesaduf oldu, bir mola aninda adamin biri bir elektronik sozlugun kitabini getirdi, bir saat de bircok kelimeyi not ettim. Bunlari Cin'de 50 gunde ogrenemedim. Simdi artik restauranta girip asagi yukari birseyler ismarliyabiliyorum.


Ooooo daldim gidiyorum, birazini da sonraya sakliyayim.


Arkadaslar bilmek istediginiz, merak ettiginiz birseyler varsa yanitlamaya calisirim.

Simdilik hoscakalin

Not: Unutmadan soyleyeyim, burada Cin'de olmayan yol kenarlarinda super guzel meyve satan cardaklar var, mola yapmak icin sanki cennet.


15 Kasım 2006,
Istanbul Kadıköy Ataşehir
Selam Üstat ,


Sabırsızlıkla Çin resimlerinizi bekliyoruz.


(Gezi bitince mega üstat olacaksınız inşallah)





Hakan Kayışlıgil


15 Kasım 2006,


Ahmet bey merhabalar,


Gezinize sağ salim devam ediyor olmanıza çok sevindim kendinize dikkat edin.Sağlıklı ve neşeli seyirler...


15 Kasım 2006,


selamlar burdan oraya başarılar.



15 Kasım 2006,
hic acele etme, sindire sindire tadini cikart vietnamin.. gidilip gorulecek cok yer var.. dizanteri ve malaria biraz can sıkıcı, onlara karsi onlemini almayi da ihmal etme fotolari 4 gozle bekliyoruz 




15 Kasım 2006, 
Ahmet Mumcu
Malariaya karsi ilaci bugun aldim, onleyici degil de hastalik halinde kullanabilecegim bir sey. Gerci burada pek malariaya rastlanmazmis diyorlar. Su anda Ho noi'deyim yarin 12 gunluk bir kuzeydogu turu yapip geri donecegim, vize isler dolayisiyle. Buraya kadar 4-5 kilo kadar vermistim ama yine yemeklerin tadini cikarmaya basladim. Fotolar en kisa zamanda yolda  
Selamlar ve destegine tesekkurler ________________________________________
15 Kasım 2006, 18:57#97
bikergrrl
doxycycline mi aliyorsun? 1 ay onceden baslaman gerekirdiiii  neyse, yagmurlar gelmedigi surece endiselenme derim  bir de bol bol cin tonik tuket, ben hic antibiyotik almadan oyle yaptim  cin dezenfekte ediyor, tonik de kinin sayesinde malaria icin tedbir olusturuyor  bahanesiyle tabii  ________________________________________
15 Kasım 2006, 
KevSerSeri
Ahmet Bey sizden iyisi yok valla. Biz şehirler arası gezmeyi hayal ederken siz uluslar arası gezi yapıyorsunuz. Çin en çok merak ettiğim ülkeler arasında. Ben de fotoları merakla bekliyorum... Yolunuz açık olsun... Hoşça kalın...________________________________________
 16 Kasım 2006, 14:34#103
Hakan Kayisligil
Ahmet hocam verdiğin adresden resimleri inceledim , nedesem boş artık  .

Dün senden gelen son mesajları okudukdan sonra kendi kendime hayıflandım.
Akşamdan bisikleti arabamın bagajına atarak  , sabah iş yerime(Bostancı) getirdim.

Bir iki kahve içtikden sonra  , sekretere iki saat kayboluyorum  , beni aramayın diyerek,
kendimi Bostancı iskelesinden sonraki ilk otoparka atarak arabayı park ettim. (detay veriyorum zira özlemişsindir buraları) 

Kıravatı felan çıkarıp, bisiklet kıyafetlerini kuşanırken(don paça  ) iki adet motosikletli polis geldi ;hayırdır  birader diyerek yanaştılar.
Şimdi adamlar haklı, ne dersin (arkadaş Viyetnam'da pedallıyor ,ondan gaza geldim falan desen hepten yanacağız )
Bisikleti falan gösterdim ,alttan alarak  memurları yumuşattım.
Buarada pantolonu çıkartıp taytı giyerken polis arkadaştan beni perdelemesini  rica edince, zaten basıp gittiler  .

Neyse Ahmet hocam sayende bir perşembe gününden iki saat çalarak  , Bostancı Tuzla gidiş ,dönüş tur yaptım (2 saat 16 dakika ,57,44 km... heh heee  ).

Kıravatı sardım boynuma ,şu an ofisimdeyim, dışarda muhteşem bir hava var (17'C) .
Havalar böyle giderse ben daha işi  çook kaytarırım.

Unutmadan, memleketde bu işe gönül vermiş üç beş kişi tanırım ,
biri Selami çeşmede yeşillikler içersinde, bu işin ticaretinide yapar aynı zamanda, 
biri Konya'da, celebi bir hekimdirde kendisi , 
biride şu an Viyetnam'da pedal basıyor  .

Keyif dolu pedallamalar dilerim,

Hakan KAYIŞLIGİL  ________________________________________16 Kasım 2006, 
mkurt


Ahmet hocam yazdığınız site de ;

TATVAN, KURDISTAN
September 2, 1999
Received from Vidmantas Kucas.

We are in TATMAN. Road - military zone - empty, no incidents. Road open from
9 to 15.

Vidimantas

Böyle bir ibare geciyor, eminim art niyetli değildir(peace ride) ama Türkiyede böyle bir devlet yada bölünme olmadığını keşke onlara anlatsaydınız :=).________________________________________
16 Kasım 2006, 
candede
Üstadım,ne diyelim ilgimiz heran artarak devam ediyor.Hani diyorum ilgiyle beklenen fotoraflarımızı umarım bizlere sunarsınız.


''Sevgiyi kuşların kanadına yükleyip gönder bu tarafa.''________________________________________
17 Kasım 2006, 
Ahmet Mumcu
Arkadaslar,
Buradan ufacik bir yerlesim biriminden ugrasa didine son 4 saat icinde ancak birkac resimi siteme koyabildim. Bir ara elektrikler kesildi sandim, megerse internet cafenin sahibi yemege gidecekmis. Bana iki saat sonra gel dedi. Eh ne yaparsin artik yaban ellerde.
Saka bir yana su anda Vietnam'in kuzeyini daglik bolgeyi geziyorum, tabiki bisikletle, doga enfes, yollar bombos sayilir tam bisiklet icin ideal. Insanlar sehire gore daha bir samimi. Turum bu gunlerde daha bir keyif verici hale geldi. Serkan'cigim aman bir an once memlekete don dileklerini tekrarlama lutfen )
Hepinize selamlar, desteklerinize tesekkurler.

Not: Destek ve dileklerinizi 'GUEST BOOK' bolumune yazarsaniz sevinirim, boylece devamli sizi anarim. Sayfa bazen 10 saniye gec aciliyormus veya yeniden denemelisiniz.________________________________________

21 Kasım 2006,
Hakan'cigim


Yazini okuduktan sonra sanki burada tum gun seninle beraber pedal cevirdim. Yalnizligimi unutturdun sagolasin. Isterdimki birkac arkadas burada doganin yesillikleri arasinda ve sakin yollarda beraber olalim.

Selamlar



21 Kasım 2006,
Açıklama: Alıntıbikergrrl Nickli Üyeden AlıntıAçıklama: Mesajı göster
doxycycline mi aliyorsun? 1 ay onceden baslaman gerekirdiiii Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngneyse, yagmurlar gelmedigi surece endiselenme derim Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif
Kolombiyada yerlilerle calisan doktor bir arkadasim ozellikle "Malaron" tavsiye etti, bilmem biliyormusun. Yan etkileri cok az ve geziden sonra sadece bir hafta almak zorundasin. Ben simdilik bir cibinlik aldim (mosquito nets) onunla dogal yontemlerle idare ediyorum.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png


Tesekkurler.



21 Kasım 2006,
Ahmet bey merhabalar.




Biraz önce tüm geziniz boyunca çektiğiniz resimlere hayranlıkla baktım.Hakikaten zorlu bir gezi yapıyorsunuz.Sizi canı gönülden kutluyorum.Dünya turunuzu ilgi ile izliyorum.Hatasız kazasız sürüşler dilerim.Kendine dikkat et sağlıcakla kal...



21 Kasım 2006,
Can arkadasim cok tesekkurler, buralarda aldigim her mesaj sanki bir saatlik bir masaj gibi geliyor


O kadar abartmayalim bu bir dunya turu degil sadece bir guney asya turu. Bak hemde goruyorsunuz ki arada sirada tren, otobus filan idare ediyorum.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Dunya turunu da ilerde gerceklistiririz umarim.

Tesekkurler

Selamlar

Vietnam










22 Kasım 2006, 13:48#114
Merhabalar,


Nerede kalmistik?

Ha sinirdan girdim Hanoi'ye dogru yesil bir doganin icinde pedal ceviriyorum. Hava birden isindigi icin vucudum tam olarak alisamadi, herhalde 4-5 gun gerekli. Hanoi'ye kadar 330 km bana 5 gun yeterli sanirim ve oylede oldu. Dorduncu gunde tum buyuk sehirlerin girisinde oldugu gibi o guzelim dogaya veda ettim ve bir kargasanin icine girdim. Trafik oldukca yogunlasti, ancak buralarin bir ozelligi her soforun kendisi veye tum aile fertleri ayni zamanda bisiklet surucusu oldugu icin halimizden anliyorlar. Gerektiginde frene basip bekliyorlar. Ama kornalar hemen her yerde cekilmez. Sehre girmede 28 km bisiklet yolu yapmislar bu beni oldukca rahatlatti. Direk Hanoi'yi secmemin nedeni de elimde hicbir informasyon yok. Bisikletle yolda oldugum icin agirlik cok onemli. Hatta Cin kitabinin kullanmadigim sayfalarini bile ilk gunden kesip atmistim. Benim extrem bir arkadasim var, dis fircasinin sapini bile kisaltiyor agirlik olmasin diye.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Hanoi'ye erkenden geldim , once bir harita ve yoldaki ilk yabanciya bikac sey sordum. Sonra genellikle yabancilarin kaldigi eski sehir merkezinde bir otele yerlestim. Buradada Turkiyedeki gibi pazarlik yontemi isliyor, hatta bazen ben abartip fiyatkari 3 kat filan kirmaya calisiyorum. Ne kadar basarili olursam tur o kadar uzar degil mi?Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Sizlere inanilmaz bir motorsiklet trafigini anlatabilmem cok guc. Soyleki yoldan ortalama 100 mobilet ve ancak bir araba geciyor. Kaldirimlar dukkanlarin kullanim alani. Tamirciler, restaurantlar hemen her isyerinin bir bolumu kaldirimda. Kaldirimlarin diger yaninda mobiletler park etmis yayalar yollarda yurumek zorunda kaliyor. Zaten oyle ahim sahim kaldirimlarda pek insan yok. Vietnamlilar yurumek yerine mobileti tercih ediyor. Alisverislerini dukkanlara kadar mobiletle gelip yapiyorlar. Cin'in iyi tarafi akulu bisikletler vardi ve gurultu azdi. Burada her yer motor sesi ve birde karsidan karsiya gecmesi olum. Bir arkadasim; Ben kendimi birakiyorum yola onlar sag sol beni kolluyorlar diyor. Bakalim kazasiz belasiz burayi atlatabilecekmiyiz. Restaurantlar acayip ucuz. Ben Turkiyeden cikarken son gunumde bir kuru fasulyeye 3 milyon verdigimde, vay be memleketimiz ne kadar ucuz demistim ancak Cin ve Vietnamda o fiyata balik yiyebiliyorsun. Her restaurantin ingilizce menusu var, problem yok.

Iki gunluk sehir yasantisindan sonra tekrar dogaya cikiyorum. Yolum bu sefer kuzey. Geldigim yolun biraz dogusundan tekrar Cin sinirina dogru geri yol aliyorum Buralar 1979 yilinda Cinin istilasina ugramis ancak savasta cok basarili Vietnamlilar koca Cin ordusunu geri puskurtmusler. Cinlilerde kendi kamuoyuna buyuk zaferle geri donuyoruz diye anlatmislar.

Kuzey yolculugu tekrar daglik ve issiz bir bolgede. Gercek yoresel hayati daha yakindan yasayabiliyorum. Insanlar yine cok samimi, doga curetkar. Daglarda 3 gunum yagmurlu gecti, yollar bazen camur deryasi gibiydi. Tabiki Mountain Bike olmadigi icin biraz zor oluyor. Bugun 7 gunluk daglik bolgeden tekrar batiya deniz kiyisina Halong Bay'a geldim. Birde Hanoi'den ilk ciktigim gun bir sehir secmistim kalirim diye, birde oraya geldimki otel motel yok, hadi bir 25-30 km gec vakit otel bulana kadar. O gunden beri artik otel bulamama stresi icindeyim ve saat 15 oldumu yavas yavas otel bakiyorum. Tabiki boylece gidilen km'ler azaliyor ama hic onemli degil. Zaten burada havalar saat 17 dedimi karariyor.

Bakalim yarin filan yine burada cok meshur olan tekne turuna cikacagim. Denizdeki kaya adaciklari acayip dik ve keskin gozukuyor. Artik resimlerde gorurusunuz.

Hepinize iyi gunler, hoscakalin.





Not: Arkadaslar bilmek istediginiz baska ayrintilar varmi mesela gunde kac km yapiyorum, bisikletle ilgili filan veya bilmek istedikleriniz. Anlatimim pek oyle iyidir denilemez, napalim doga herkesi baska baska yaratmis. Isterdimki soyle Mesut arkadas gibi sular seller gibi dokturebileydim.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png



22 Kasım 2006,
Selam üstadım,


Bildiğim kadarıyla bisikletin çelik gövdeli, 

çekiş(ruble, ayna dişli vs..) ekipmanlarından biraz bahsedersen sevinirim,

mesela zincir bakımını (yağlama) ne kadar zamanda bir yapıyorsun,

fren vites tellerini şu ana kadar yeniledinmi , 

lastiklerin ebatları ve muhteviyatları (sert, yumuşak)

birde bu tip uzun yolculuklarda spd (kilitli pedal ve ayakkabı) ne derece yararlı ,ne bileyim kimi zaman km'lerce yürümek gerekebilir.



Birde kendinin hekimi olmuşsundur ,ne tip besleniyorsun , yapacağın yolun zorluğuna göre rutin beslenmeni değiştirdiğin (karbanhidrat yüklemesi v.s. ..) oluyormu ?



Şimdilik aklıma gelen bunlar, unutmadan İstanbul'da bu gün hava 17'C ,

fırsatı kaçımayıp yine geçen haftaki gibi ,işi iki saatliğine kırıp Bostancı-Tuzla-Bostancı (57,4 kmAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/sprite10.gif , zü... tesellisi) turu yaptım.



Hocam keyifli pedallar dilerim İstanbul'dan Halong Bay'a 



Hakan KAYIŞLIGİL

22 Kasım 2006,
ekim-mayıs Bostancı / mayıs-ekim Bodrum
sevgili ahmet mumcu. gezin gayet keyifli, olumlu gorunuyor. saglikli bir sekilde gezip bitirmeni dilemek geliyor icimden ama dilim el vermiyor. bunun nedeni bu gibi guzel turlarin bitmesinin kotu oldugudur. cunku yolda olmak gercekten guzel bir duygu, hele o gezgin ruhu bizlerde oldugu surece. geziyi bitirip eve dondugumuzde "ne vardi gelecek, daha devam edilebilirdi" gibi bir dusunce kapliyor insanin beynini. su kisitli hayatimizda ayni yerde/bolgede senelerce yasamak aslinda pek mantikli gelmiyor bana. kazasiz, belasiz ve keyifli surusler dilemek bence daha uygun sanirim. simdi yerinde olmak isteyen benim gibii bircok vardir eminim. intenete girip bu sayfa ve linkini verdigin siten uzerinden bilgi alabilmek ve fotograflarini gorebilmek de gayet iyi. gezi notlarini iyi tutuyorsundur umarim. cok daha fazla bilgilere, yazilara, fotograflara ihtiyacimiz var. gezini daha iyi yasayabilmemiz icin...




simdi yollarda olmak vardi diyorum. gorusmek dilegiyle.






22 Kasım 2006,
Hakancigim aman seni de bu islere ozendirip isinden filan etmeyeyimAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png


Sordugun sorularla ilgili ozellikle malzemelerle ilgili yakinda bir sayfa acmayi dusunuyorum. Sorduklarina kisaca yanitlar

- Kadrom evet celik ancak celik titan arasi bir malzeme omur boyu paslanmiyor. Hatta bazen bende o ince yapisina bakip bazi yollarda ha kirildi ha kirilacak diyorum ama Almanlar iyi mal yapmis yaklasik 30 bin kilometredir kullaniyorum.

- On ayna 24/34/44

arka disliler 13/14/15/17/19/21/23/26

Aslinda ben Campagnolo hastasiyim ama gecen sefer yollarda malzeme yuzunden cektiklerimi yazsam ayri bir roman olur, bende hepsini Shimanoya cevirdim. Heryerde bulunuyor. UmarimAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Kisa bir ani:

Bir gun Fransa bisiklet turunu TV'de izlerken aklimda kalmis: Alman antrenor Udo Boltz'e alp daglarinda adam iskence cekerken bir sey istermisin diye soruyor, Udo'nun cevabi :26 (disli) 

Ben de yol bisikletciligimden geldigim icin oyle 30 lu disliler bizi sarmiyor ama bu sene bir 28 hic fena olmazdi ama ayakta filan idare ediyorum.

-Zinciri cok iyi kullaniyorum, yani vites degistirirken kesinlikle yuklenmem. Su anda ki zincir HG90 3500 km yapti, kucuk bir aletle olcuyorum daha bir o kadar gider sanirim. Yaglama iside yagmur camurdan sonra iyice yikayip kurulayip yagliyorum. Zaten yaglanmazsa kulagi rahatsiz ediyor. Su son 4 gunde her gun bu islemi yapmak zorunda kaldim.

-Vites, fren teli filan kopmadiktan sonra yenilemiyorum. Yanimda ikisindende birer adet yedek var.

-Ayrica haftada bir jant tellerinin akordunu kontrol edip biraz duzeltiyorum.

- Lastikleri Schwalbe Maraton XR. Bir yarilma filan olmazsa kesin 10 bin kilometre dayaniyor. Kesinlikle vazgecmezlerimden birisi. ebatlari ise 35mm arka 32mm on. Asfalt icin ideal.

-SPD den vazgecemem. Iki ayakkabim var biri sandal, aslinda biri yetecekmis. Gunlik yuruyuslerde terlikler yeterli ancak bir sehirde uzun kalacaksam ayakkabidan SPD'leri sokuyorum, cok rahat oluyor.

Nede SPD? iki arkadasim SPD'siz kullandiklarindan birisinin ayagi kaymis ve ayak asfalt ile pedal arasinda kalip kirilmisti, digerinin yine ayagi kayip on aynadaki disler baldirina dis dis gecmisti.

- Beslenme konusunu oyle pek kafaya takmiyorum, cunku hemen hemen tum gun aneorabik sinirin altinda gidiyorum. Yani kalp atislari cok hizli degil. Binerken konusabilecek haldeyim, boylece vucut yaglari yakiyor. Sabahlari kuvvetli bir kahvalti, artik ne bulursak. Cinde peynir ekmek bulma problemi vardi ne cektim hic sorma. Gun boyuda yaklasik her 30-40 km'de bir meyve mutlaka ve biraz atistiriyorum. Ya normal bir insanin vucudunda 40-50 bin kalorilik yag var, yani teorik olarak bunlari yakabilmenin imkani olsa 10 gun birsey yemeden gidilebilecek bir enerjiye sahibiz. Bazen ben arkadaslara takiliyorum, sen bu vucutla Sibiryaya gider ve geri bile gelirsin diyorum. Onun haricinde arada bir multi vitamin ve Magnesium. Bu arada Cin de 3-4 kilo kaybetmistim, herhalde burada tekrar geri alacagim gibi gozukuyor.

Bugun burada hava sicakligi 30-31 derece civarinda,su anda sortlarla dolasiyoruz.Bense bugun 92 km yaptim. Zevkli bir etapti. Deniz kiyisinda bir inisli bir cikisli, fazla yorucu degildi. Yolda cardaklarda saticilar mutlaka durmami istiyorlar, Bazilarinda durup birseyler iciyorum, resim cekiyorum. Bu dijital fotolar cok iyi oldu kendi resmini gorenler acayip memnun oluyorlar. Herkes ben de ben de diye siraya geciyor.Ya burada bir soya sutu mesrubati var felaket guzel ve sisesi sadece 20 kurus. Ayrica bu sene Hayatimda kacirdigim ikinci kis olacakAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Turkiyeye selamlar



22 Kasım 2006, 17:31#118
selam 


uzakların bisikletcisi

tahminimce turun her yönden bir harika 

geciyor

her nekadarda gezini tam anlamıyla 

yazamasanda cekmiş oldugun 

o eşsiz resimlerin acıgını hattinden fazla kapatıyor



hayırlı yolculuklar




25 Kasım 2006,
      Dayıcığım ,son eklediğin fotoğraflar süper,sanki gittik geldik seninle oralara...


Anneme attığın malili de aldık ama sanırım hotmailde bir sorun olduğu için sana oradan cvp yazamıyoruz,eh neyse artık burdan da olsa sesimizi duyurabiliyoruz en azından

Aklın bizde kalmasın,bizler çok iyiyiz..Haberlerini dört gözle bekliyoruz..

İstanbul'dan sevgiler





















30 Kasım 2006,
Arkadaslar, merhabalar.


Sehirlerde kaldikca kilo aldigimi hissediyorum. Su anda kuzey dogu turundan sonra yine Hanoi'deyim. Yine yollara dusmenin zamani geldi. Son olarak Halong Bay'daki volkanik adalara 3 gunluk bir tekne turuyla gitmistim. Bir yeralti magarasi vardiki akillara durgunluk verecek buyuklukte. Abartmiyorum en az bir futbol sahasi buyuklugundeydi. 

Bu Arada terliklerim eskidi ancak 10 gundur ayagima gore bir cift bulamadim(43 numara)Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/mad.png . Buralarda en buyuk numara 42 ancak Hanoi'ye gelince numaralar turistlere hitab etmeye basladiAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

Bu aksam trenle yine kuzeye Cin sinirina gidiyorum (330km), aslinda 20 gun once ayni sehirden Vietnama giris yapmistim ama guneye yonelmeden dogasi cok guzel olan azinliklarin yasadigi ve rengarenk etnik kiyafetlerin giyildigi bu bolgeyi gormeden gitme diye tavsiye ettiler. Aslinda kuzey bolge bisiklet icin en uygun, trafigi az ve daglari bol bir bolge. Vietnamin en yuksek dagida (3650m civarinda) buradaymis yarin bu tura basliyorum, herhalde bir 10 gun alacak. Niye tur diyorum: isin biraz kolayligina kaciyorum ve tum kislik ve yedek esyalari tekrar donup almak uzere burada otelde birakiyorum. Oteller de cok iyi hizmet veriyorlar, esyalarinizi istediginiz kadar birakin hic bir problem yok.

Simdiye kadar 95 gundur yollardayim. Bu zamanda negatif olarak bir keresinde Mogolistanda cocuk cetesi cebimden birseyler kapmaya calisti ama ugrasilari bosa cikti, Cinde uzun bir sure sindirim sistemi bozukluguyla ugrastim. Ancak Vietnamdaki gunler oldukca eglenceli geciyor. Bu arada 4922 km yaptim ve 306saat sele uzerinde gecirmisim. 3 kere lastik patladi, iki on cant teli koptu, herhalde telleri toptan degistirmenin zamani geldi ama bunu donuste yapabilirim, burada uygun tel bulmam biraz zor. Birde kullanilmis Schwalbe lastigimin hayati sona erdi. Bir sweatshirt ve birde t-shirtumu nerede oldugunu hatirlayamadigim bir yerde unutmusum. Bu arada Istanbuldan ciktigimda beraber aldigim bazi malzemeleri gereksiz oldugu icin gerekli olduguna inandigim kisilere verdim. 

Simdi Hanoi'nin cok guzel bir yerel lokantasina giderek birseyler atistirmanin zamani.

hepinize selamlar.



30 Kasım 2006,
İstanbul
Hayırlı yolculuklar,yeni yerler keşif etmeye devam ediyoruz..Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Artık bi gelsen üstadım özledik seni..Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/wink.png




Vakit ayırdığın ve bize bu güzel olayları anlattığın için canı gönülden tebrik ederim ...Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpg



Kazasız belasız hayırlı pedal çevirmeler...saygı & sevgilerimle..Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



30 Kasım 2006,

Ahmet Bey merhaba




İnanın, sizden iyi haberlerinizi aldıkça, çok mutlu oluyorum. Sanki sizi senelerdir tanıdığım, samimi bir arkadaşımcasına merak ediyorum. 

Bisiklet, arkadaşlığı bu olsa gerek. İnanın iyi olduğunuza çok sevindim. hedefiniz ne taraflar , şimdi nerelere gitmeye hazırlanıyorsunuz.



Size yolculuğunuzda başarılar dilerim.

Herşey gönlünüzce olsun.

Hoşçakalın.



30 Kasım 2006,
Ahmet hocam selam,




Belgesel kıvamında bir tur , 

Gezdiğin yerlerle ilgili çok enteresanşeyler öğreniyorum.

Bu notları daha sonra detaylı olarak yayınlarsan keyifle okuruz.

Bu arada Viyetnam yakın ve sıcak bir toplummuş .




Keyifli pedallamalar



30 Kasım 2006,
Ahmet Abicim iyi olduğuna sevindim. Ya abi desene dünya turuna çıkınca çoooook şey gerekir. Şu işe bak en büyük ayakkabı numarası 42. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.png


İnanki daha öğrenecek çok şeyimiz var. Ayrıntılı olarak okuyabiliriz inşallah. 



Sevgiler...Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



30 Kasım 2006,
Ahmet Bey siz böyle anlattıkça biz daha çok şey hayal ediyoruz. Resmen gözümde canlandı her şey. Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor. Üç aydır ortalıkta yoksunuz demek vay beee... İşte bunun adı özgürlük. Vallahi çok özendim. Ben de cep telefonumu yanıma almadan gezdiğim günler kendimi özgür hissediyorum. Burda ancak bunu yapabiliyoruz n'apalım! hehe Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png



01 Aralık 2006,
Arkadaslar,


Dun gece otelden cikarken, Holandali iki bisikletci beni biraz lafa tuttu ve gece trenine acele ederken forograf makinasinin sarj aletini sarj halindeyken otelde unutmusum. 


Gece resmen trende tahtanin uzerinde 10 saat yattim, yanlarim biraz agrimis. Bu gece trenleride butce konusunda acilmamak icin bir kurtulus oluyor. Otel parasi yerine bilet aliyorsunuz. Neyse sabah istasyona geldigimde soforler etrafimi sardi beni gidecegim 38 km uzakliktaki SAPA'ya goturme esindeler.Bisikletle gidecegim deyince gidemezsin falan dediler. Kendi kendime yol acaba o kadarmi yokus diye bir dusundum.


Ciktim yola tabii ki daglari cikarken yeterli su, meyve, ozellikle muz birazda yiyecek mutlaka yaninizda olacak,yoksa aclik krizi bir geldimi bir adim daha atamazsiniz. Cikis oyle abarttiklari gibi degilmis ancak 38 km devamli tatli bir yokus(1650m). Bu arada bir animdan bahsedeyim.Peru'da 3arkadas deniz seviyesinden 4bin metrelere cikmistik. 125 km devamli hic bitmeyen yokus. Hayatimin en onemli gunlerinden biridir ancak vardiktan sonra yukseklik bizi bir carpti 3 gun kendimize gelemedik.


Tam Sapa'ya gelirken paaat, dun bahsetmistim ya bu sefer ilk olarak arka cant teli hemde kaset tarafindaki koptu. Aksilik bu ya kaset sokme anahtarini da yanima almamisim. Daha ilk gunden aksilikler ust uste. Buraya gelince beni goturdukleri tek bisikletcide anahtar yok. Acaba yarin geri donup (38km) tamir ettirsem mi diye kafaya takarken tam otelin karsisinda 3-4 MTB gordum. Burada tur duzenleyen cocugun atelyesinde anahtarlari bulunca cocugu opesim geldi. Arkasindan diger guzel bir surpriz fotografcida sadece 6 dolara sarj aleti de bulabildim. Yola devam ve Vietnamin en renkli kosesinde resim cekmeye devam edebilecegim.


Buradaki yerlilerin kiyafetleri cok ilginc sanki defile. Fakat hava bir sisli ki gorus mesafesi gun boyu en fazla 50 metreydi. Araliktan itibaren boyle olurmus bu yorede. Havada serin,tekrar kisliklara burunduk. 


Yarin, cumartesileri yorenin en buyuk koylu pazari burada kuruluyormus, herhalde renkli bir pazar olur.


Bu arada buradan bazi ilginc izlenimlerim:


- Kadinlar yuzunu sadece gozleri gozukecek bicimde ortuyorlar ve baslarinde hic eksik olmayan sapkalari, sebebi beyaz tenli olmak burada cok gecerliymisAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Ama yollarda beyaz tenlerini gostermek icin ortuyu cikartip bana gosterenler olmustu. Bazilari ortuyle daha cekici ve gizemliAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png . 


- Erkeklerde bir turlu alisamadigim, tum tirnaklarini asiri derecede uzatma aliskanliklari var. onlarda agir islerde calismadiklarini ovunerek gostermek isterlermis.


-Dun bankadan para cekerken kasiyer bana verecegiparayi sayip banka mudurune goturdu, bir kerede o saydiktan sonra bizzat kendisi bana getirdi. Yok yok oyle yuklu bir para bile degildi.





Yakinda gorusmekuzere.

Not: Yazdiklarimin sizler tarafindan izlenmesi bana buyuk mutluluk veriyor, tesekkurler.




01 Aralık 2006,
Hakancigim 


Dun birisiyle biraz anlattik. Meraka ettigim bir konuydu, adama siz burada Amerikali turistleri gorunce ne dusunuyorsunuz? Eski savas gunlerini hatirlayip adamlara kin duyuyormusunuz? diye sordum. Cevabi, o gunler geride kaldi biz sadece ileriye bakiyoruz dedi. Hayret ettim. Bu kadar yakin bir tarihte buyuk acilar cekip kisa zamanda unutmasini ve affetmesini ogrenmisler. Diger yandan tanistigim bir ABD'li turist de bana bile vatanini soylemekte oldukca zorluk cekiyordu.


Selamlar





01 Aralık 2006,
Açıklama: AlıntıAhmet Mumcu Nickli Üyeden AlıntıAçıklama: Mesajı göster
Bu arada Istanbuldan ciktigimda beraber aldigim bazi malzemeleri gereksiz oldugu icin gerekli olduguna inandigim kisilere verdim.
Ahmet hocam şu bahsi geçen fazla malzemeleri merak ettim.





Ayrıca Viyetnam'lı insanlarada gıpta ile bakıyorum ,


helal adamlara..





Hakan KAYIŞLIGİL





03 Aralık 2006,
biraderim yazilarini merakla okuyorum ve cok begeniyorum free webs teki resimlerin altinida biraz doldurursan daha iyi fikir edinecegiz kendine iyi bak hoscakal selamlar.



04 Aralık 2006,
Üstadım ne deli ne çılgın seyirdir bu böyle.Kim bilir ne heyecanlar,ne kesişmeler daha neler neler yaşıyorsunuz.Her bir anını dolu dolu sindirin ne olur.Şu yaşayıp gördüklerinizi tatmak isteyen ne insanlar var aramızda.








'''Dolu dolu solmayan yüzlerle hayata gülümseyenlere...'''





04 Aralık 2006,
abi buyuk bir hevesle, heyecanla, ic gecirerek okuyorum


cok guzel. insallah bizlerde ileride boyle bir gezi yapabiliriz....


basarilar





05 Aralık 2006,

Ahmet hocam selam,

Dün uzun zamandır tanışmak ,konuşmak istediğim Erden Eruç'la tanıştım,
biraz sohbet etme imkanı buldum.
Ne zor işmiş bizim memlekette sponsor bulmak, kendini projeni tanıtmak.

Aşağıdaki sayfada resimleride var.
http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=7186

Erden beyle sürdürdüğü projesini konuşurken sen geldin aklıma ,
biraz daha oralardaysan ,
Erden bey ilk bahar gibi Amerikanın batı kıyısından büyük okyanusa, tek başına kas gücü ile kürek çekerek açılıyor,
karşılaşırsınız belkiAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/wink.png .

Hocam şakası bir yana,
sizler gibi azimli insanlarıAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpgtanımak gerçekten keyif verici.

Türkiye'ye dönünce seninlede anılarını paylaşmak isterim ,
(bir an önce dön demiyorum, sinirlendirmekAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/wink.png istemem,
turun daha uzun uzun sürer inşallah..)
en iyisi şöyle söyliyeyim ;hocam Türkiye'den geçerken seninlede yüzyüze konuşuruz inşallah.

Hakan KAYIŞLIGİL






05 Aralık 2006,

Tekrar merhabalar,

Arkadaslar gunler oyle hareketli geciyorki, aksam bir internet cafe bulup yazamazsam bir onceki gunlerin hakkini yemis oluyorum, zira kisaca anlatmis oluyorum.
Sapa pazarindan baslayayim. Kasabaya iner inmez sanki rengarenk bir dunyaya geldim. O yerlilerin modernlesmemis kiyafetleri gorulmeye deger. Birde kapali carsilari varki kadinlar dunyasi. Dusununku bizim Istanbul kapalicarsidaki o tum esnafi cikarip sadece anadolunun cesitli yerlerinden gelmis kadinlarimizi oraya dikis makinalari, tazgahlariyla yerlestirelim. Bu Vietnamli koylu kadin ve kizlar catir catir ingilizce konusuyor. Herkes birseyler satmaya calisiyor ama terbiyesizce bir israr yok.
Sonra tekrar bisiklet uzerine, ancak hava cok sisili oldugu icin o meshur teras seklindeki tarlalari sadece hayal ediyorum. Yollar surprizlerle dolu. Bir hafta once Hanoi'de karsilastigim bir grup Ingiliz bisikletciyle issiz bir dagin tepesinde tekrar karsilastim. Birisi sordu neler gordun diye, digerinin cevabi: adam ne gorsun ki sisten 30 metreden ilersi gorunmuyor kiAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Daha sonraki gun Vietnamin en kuzey noktasini geride birakarak guneye yoneldim. Ancak bu arada sunuda belirteyim, Cin'deyken yolda muzik dinliyordum ancak buranin yollari oyle canli ki, her birilerinin selamina cevap verebilmek icin muzik dinlemiyorum zaten insanlarin ictenliginden gerek kalmiyor. Bu arada yol boyunca kiyafet balosu devam ediyor. Kadinin biri tarladan kosarak geldi ve gumus bilezigini cikararak bana satmayi denedi, diger bir kadin 2 yasindaki cocugunun o renkli sapkasini cikararak paraya cevirmeye calisti ama sonra isin sacmaligini anlayinca kahkahalara boguldu.
Bu arada daglarda bitmek bilmiyor. Her aksam bacaklarimda derman kalmiyor. Daglari cikarken iki mevsime benzetiyorum. Cikislar sanki sonbahar, gittikce sartlar zorlasiyor, sadece zirveye odaklaniyorsun. Zirveye geldigim zaman sanki yeni yili karsilar gibi bir sevinc ve inis sanki ilkbahar, indikce insanin ici isiniyor.
Bu arada dun sabaha 16 km lik bir yokusla basladim, bugunse 22 km daha ilk km'den itibaren. Bugun bir ara 15-20 km duz yolda km'lerin nasil hizla katlandigini farkettim. Duz yollari da ozlemisim.
Dunku etabin onemli bir ozelligi 98 km boyunca bir tek arabaya rastlamadim, sadece motorsikletler. Ve bu pek ugranmayan bolgenin bazi cocuklari beni gorunce kacmaya basladilar. Uzucu bir durumAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/frown.png . Ve birde dusununki motosikletler ve TV antenlerini manzaradan cikarabilsek sanki bin yil geriye gitmis gibi olacagim. Hele yol kenarinda yamacta bir koy vardi ki, bir tarafta camasir yikayan kadinlar, yemek hazirlayanlar ve diger tarafta topac oyunu oynaya cocuklar. Manzaraya bir muddet oylece daldim kaldim. Sanki bir film studyosindaymisim gibi
Burada cocuklara para ve hediye verilmesi tavsiye edilmiyor, is dilencilige donusup herseye hazir konmasinlar diye, sadece sosyal yerlere yardim edilmesi ongoruluyor. Bende koylerde, dag baslarinda beni durduklari zaman kucuk mizikamla onlara bir sarki hediye ediyorum, cok hoslarina gidiyor. Hele bugun koskaca adam bir alkis bir alkis, yerinde duramadi.
Ve yokuslar hic ara vermedi dun, tum gun 2250 m tirmandim. Bu arada yollar da asfalttan, toprak ve tasli yollara donusmus. Bu kuzeyde soyle yokuslari yok eden hicbir tunele rastlamadim. Ah Cin ah, bir tunelle 10km yokusu pas gecebiliyordum bazen.
Bugun yolda iki Belcikali bisikletci kizla karsilastim iki haftalik bir tur yapiyorlarmis. Dunde Amerikali birisi sadece bu bolge icin bisikletle 10 gunlugune gelmis.
Ya aslinda oyle cok sey varki anlatilacak ama dun artik gerilerde kaldigi icin satirlar da azaliyor.
Yakinda gorusmek uzere, Turkiyeye selamlar.

Not: Bu arada forumdaki bazi arkadaslarin birbirinden guzel yazilarini kaciriyorum, kusura bakmayin.



05 Aralık 2006,
Ahmet bey merhaba.

İyi haberlerinizi aldıkça mutlu oluyorum.Ufak aksilikler olsada geziniz devam ediyor üstat kolay gelsin.Umarım yolunuz hep açık olur.



05 Aralık 2006,


Hocam gözümün önüne getiriyorum; yeşillikler içersinde ,yüklü bir bisikletçi ,çekik gözlü çocukları etrafına toplamış, mizika çalıyor.
BüyüksünAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpg .

Hakan KAYIŞLIGİL



05 December 2006,
istanbul yeniköy
ahmet abi ...
yazıları baştan sona okudum,yorumlarını çok güzel ve yerinde buluyorum..çok güzel bir gezi yapıyorsun bizede buradan sana dua etmek ve iyi dilekler dilemek kalıyor.. ve zamanı en iyi şekilde kullanmak ... aklıma bir kaç söz geldi... sizi anlattığını düşünüyorum..
Hayatı seviyor musun? Öyleyse zamanını israf etme, çünkü hayatın yapıldığı madde zamandır.
ve başka bir sözde de ..
Amacımız imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolay da zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.
sanırım imkansızı zevkli yapmak ..tam sizi tarif ediyor..
umduğunuzun ve gördüğünüzün üstünde keyif verici bir gezi diliyorum..



06 December 2006,
maltepe
yazılarınızı büyük bir igiyle bir solukta okudum allah keyfinizi bozmasın dünya turunuz bitince resimleri dört gözle bekler olacağız iyi şanslar.







09 December 2006,
Hanoi'ye veda

Bugun Vitnama geldigim bir ay oldu. Ilk olarak Cin sinirindan buraya gelip, buradan da kuzeydogu ve kuzeybatiya iki dolu dolu zevkli tur yaptim. Buradaki otel sanki evim gibi oldu. Ancak sehir yasantisi beni biraz bisikletten ve dogadan uzaklastiriyor. Burada gunler birbirine benzemeye basladi, fazla bir renk yok, hatta son 3 gun hic fotograf bile cekemedim, makinam devamli yanimda oldugu halde.
Bugun guneye dogru denize paralel yola cikiyorum. Ho Chi Minh (Saygon) buraya yaklasik 1700 km. Havalarinda 500 km sonra asiri sekilde sicaklasacagi tropik iklimin baslayacagi soyleniyor. Zira bu gunlerde burada havalar 17-25 derece arasi.
Simdi tum esyalarimi bisiklete yukleyip yola cikma zamani.
Turkiyeye selamlar.



09 Aralık 2006,

Yine yolculuk zamanı... Hadi yolun açık olsun Ahmet Abi. Yanındayız...

Sevgiler...






10 Aralık 2006, 15:48#141
Ahmet Mumcu
Hanoi'ye veda.
Dun motorsiklet kargasaligi icinde guc bela sehirden cikabildim. Bisikletli olarak degilde yaya olarak motorsikletlerin arasindan yolda karsidan karsiya gecmek olum. Dun birisi tam burnumun dibinden suratle gecti, ah bir yakalayabilsem sunu diye ic gecirdim.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/mad.png 
Ya dun sok oldum ve moralim cok bozuldu. 30-40 km sonra bolgede yol kenarinda restaurantlar icin kopek katliami yapiyorlardi. Oylece durdum ve dona kaldim.Bir darbe, hayat ve olum arasindaki cizginin bu kadar zayif oldugunu insan gormeden pek anlayamiyor. Bir ara resim cekmek gecti aklimdan ama dedimki bu ani bir daha hatirlamamak en iyisi. Sonra Mesut'un actigi kask konusundaki (kek) sayfasi geldi aklima, kasksiz bir darbe iste cizginin zayifligi.
Bunu yaninda iyi seylerde oluyor. Bugun buranin meshur Budha tapinaklarini gezdim. Oncelikle bir tekneyle yasli bir kadin yaklasik bir saat kurek cekerek beni doganin guzellikleri icinde bolgeye getirdi. Aslinda 5 dakika sonra gonlum el vermedi kureklere ben gectim. Ama bunlar kuregi gittikleri yone yuzleri donuk cekiyorlar alismasi vakit aliyor. Sonra 4 km dagin tepesine tirmanip mabetleri gezdim. 
Isin ilginc de bir paylasim yontemi var. Buradaki kurekcilerin hepsi kadin. Cevredeki koylerden 3 bin kadin donusumlu olarak bu isi yapiyorlar. Hergun baska bir kadin para kazanabiliyor. Bir gunde sadece bir sefer yapabiliyorlar. Kadincagiz beni 2 saat de getirip goturdu ve 3-4 saat de orada benim donmemi bekledi. Butun bu isin karsiligi 2 YTL. Eee bunu bilip de bahsis vermemek ayip olurdu herhalde.
Dondukten sonra 40 km daha yaptim ancak bugun havalar sogumayi arttirdi. Biraz once gittigim restaurantta da tum garsonlar etrafima dolustu. Onlar icin bir degisiklik. Butun yemek boyunca anlattik, sakalastik. Turkey deyince kimse bizim memleketi cikaramiyor, ancak yine onkarin dilinden olursa tamam. Hatta bir tanesi Hasan Sas'in ismini soyledi. Siz zengin ulkesiniz zira futbolda iyisiniz diyorlar. Restaurantta da buyuk kavanozlarin icinde cesitli boylarda yilanlar vardi. 
Simdi tekrar otele donme vakti. Bu gunku otelcide cok cetin adamdi bir turlu pazarlik da basarili olamadim.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png 
Selam Turkiye












13 Aralık 2006,
Arkadaslar,
Tam gaz guneye dogru ilerliyorum. Kuzeyden guneye yolculuk en sevdigim turlardan zira gunese dogru hergun biraz daha isinarak gidiyorsunuz.
3 gun once sabah uyandigimda bir bogaz ve bas agrisi. Oncelikle bir gun istirahat edeyim diye dusundum ama otel ve sehir cok sevimsiz tum gun burada gecmezdi. Yavas yavas pedallara basmaya basladim. 60. km den sonra eklem yerlerimin agridigini hissettim ama buna ragmen 98 km yapabildim.
Dun gune kendimi daha iyi hissederek basladim, onumde tam 130 km var ama gun sonu bu 139 oldu. Sansimdan yol dumduz. Halkin samimiyeti devam ediyor hatta bazen insani deli ediyor. Bisiklet ve motosikletliler sag ve solumda ana trafigi aksatacak sekilde benle pedal basiyorlar. Iclerinden biri kaza yapacak diye odum kopuyor ama hic umurlarinda degil. Ayrica gittigim yol iki buyuk sehiri baglayan tek ana yol trafik cok yogun ancak bisiklet ve motosikletler o kadar cok ki soforle bizi dikkate aliyor.
Bugun yola cikarken dedimki gittigim yere kadar gideyim hic onceden suraya varmam gerekiyor diye plan yapmayayim. Boyle olunca gun daha bir stressiz geciyor. Arkadan esen ruzgar bana oldukca destek oldu. Saat 12 de 75 km yapmistim bile. Ogleden sonra saat 4 de 124 kmlik etabi sonlandirdim. Bir de gunler kisa oldugu icin soyle uzun molalarin keyfini cikaramiyorum, artik hevesimi yaza saklayayim bari.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Yarin yine guneye devam.
Turkiyeye selamlar



14 Aralık 2006,

Ahmet hocam selam,

Öncelikle teşekkürler,
sitendeki yeni Viyetnam resimlerini inceledim.

İzninle birkaç resmi buraya koyacağım,

Muhteşem doğa


Hocam seni biraz yorgun ve zayıf gördüm,
Çin biraz yıpratıcı geçmiş olsa gerek, zira nefis! Çin yemekleri falan..

Şu kuçu olayı oldukça keyifsiz bir mesele,resimdeki köpeklere içim gitti.
Artık bisiklete binerken, köpekler tarafından kovalandığımda fazla kızmıyorum, en fazla 'oğlum siz Viyetnam'da olsaydınız ,görürdüm sizi ' gibi söyleniyorum

Ahmet hocam nefis bir tur yapıyorsun ,sayende gelecekle ilgili projelerimin içersine, bu gibi bir gezi sıkıştırmayı cidi cidi düşünür oldum.

Hocam resimdeki çocuk içtenliği ile ,
sana İstanbul'dan selam ve sevgiler.

Hakan KAYIŞLIGİLAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



14 Aralık 2006,
Hakancigim,
Vakit ayirip resimleri siteye koydugun icin tesekkurler, ben birkac denemeden sonra vazgecmistim.
Korkarim en sonunda seni de ayartip bir cilginliga surukleyecegim herhaldeAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png .
Resimler Vietnam'in kuzey bolgesinden.
Turkiyeye selamlar.



19 Aralık 2006,
merakla izliyoruz haberlerini aldikca mutlu oluyoruz hersey gonlunce olsun kendine iyi bak feridun



19 Aralık 2006,
Muğla

Ahmet bey merhabalar.
Gezinizi ilgi ile takip ediyorum.İyi haberlerinizi aldıkça memnun oluyorum.Resimler için teşekkür ederim.Resimleri forum'a atan Hakan arkadaşımada ayrıca teşekkürler...



19 Aralık 2006,
İstanbul Alan: Audax
Ahmet Bey, bisikletinizin üzerinde epey az yük varmış gibi gözüküyor. Kamp malzemesi ya da extra kıyafet taşımıyor
musunuz?



20 Aralık 2006,
Bisikletim hayli yuklu, ucuz olsa su anda kisliklari, bir cift ayyakkabiyi ve kamp malzemelerini Turkiyeye gonderirdim. Ancak birde Turkiyeye yurtdisindan gonderilen esyanin bas agritan gumruk muameleleri varAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/boese157.gif. Bazi resimlerde hakikaten yukum az gozukuyor. Bir ara KAMP MALZEMELRINI Hanoi’de otele biralkip 2 haftaligina bir tur yapip otele geri donmustum, resimler o gunlerden.
Burada havalar oldukca sicak sayilir ancak kis muson yagmurlari kuzey ve orta Vietnamda son hiziyla devam ediyor. son 5-6 gundur yagmur altinda ilerlemeye calisiyorum ancak hava 18-20 derece civarinda. 6-700 km sonra iklim iyiye dogru degisecekmisAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png .
Hepinize selamlar.




Şimdi anlaşıldı, yoksa mümkün değil diyorum o kadar yükle nasıl olur bu iş. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png



20 Aralık 2006,
ANTALYA.Bisikletimin Gittiği(aCTİON Olan) Her Yer.
ahmet bey gezinizi inceledikçe sanki bir doğu asya filmini seyrediyor gibi hisettim kendimi.çok değişik görüntüler.elinize ve ayağınıza sağlık.teşekkkürle



20 Aralık 2006,
Ankara Beştepe
Ahmet abi yaptıkların yazdıkların muhteşem ya Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Yazdıklarını okurken kendimi yazının içinde hissediyorum bunu nerden mi anladım Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngev arkadaşım yanıma gelip bişeyler anlatmış sonra beni dürttüğünde fark ettim yanımda olduğunu Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
...Yaşamaya devam...
...Yaşadıkça pedal çevirmeyede devam...
...Mesut DİKMETAŞ...



20 Aralık 2006,
ankara
ahmet beyabi hakikaten 2 saatimi su yazıları okumak için ayırdım ve helal olsun diyorum... belki ileride başka turlarda karşılaşabiliriz. kolay gele.



25 Aralık 2006,
Ahmet, Ben Nadir abin Bozüyük .Siteni ferudun gösterdi diğer sitendeki resimleri takip ediyordum yeni siten Renkli türkçe sinemaskop olmuş sağlığın sıhhatin iyi Bayramını ve yılbaşını kutluyorum .İzin verirsen Çinde bir Bozüyüklü olarak www.bozuyuk11.com da Hatıratının özetini ve resimlerinden bir kaçını yayınlamak istiyorum.Sitelerini takip ediyorum.By.



26 Aralık 2006,
Ahmet dün gönderdiğim link'e basarsan Bozüyükteki sitemizde gördüğün kadar Reytıngi görürsün tüm bozüyük seni izliyor izin verdiğin kadar..Öpüyoruz şükran Nadir Emre.



31 Aralık 2006,
Tum Arkadaslara Merhabalar.

Vietnamin guneyine dogru ilerlemeye yilbasi dolayisiyla ara verdim zira tum oteller yilbasinda dolar filan dedikleri icin yarina kadar yerimden kipirdamiyorum. Bu arada Nha Trang denilen sahil sehrinde Bolu'lu bir arkadasin calistirdigi Turk restaurantini kesfettim, leziz yemekler dolayisiyla kilo almaya devam ediyorum.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Bu sabah 4 ay aradan sonra ilk defa zeytinli bir kahvalti yapabildimAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png .

Hepinizin yeni yilini candan kutlar, kazasiz belasiz bisiklet sefalari dilerim.

Ahmet Mumcu

Vietnam



03 Ocak 2007,
mutlu yıllar
Dayıcığım,yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz,aklımız da yüreğimiz de hep seninle...Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png




09 Ocak 2007,
KAHRAMANMARAŞ


Bu gezinizi takip edemiyorum ama hiç bir makalenizide okumamazlık etmedim.Gerçekten harika şeyler yaşıyorsunuz.Kazasız belasız günler dilerim

Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pnghttp://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpg







04 Mayıs 2007,
Edirne
merhaba Ahmet Abi. uzun zamandır herhangi bir yazı yok. diyorum kendi kendime acaba tur mu bitti n'oldu? haberlerinizi dört gözle bekliyoruz...
Yiğitcan Sümbelli



06 Mayıs 2007,
Istanbul

Selamlar,
Okumaya baskladiktan sonra iki saat su gibi gecip gitmis. Okumasi bile muthis bir zevkti. Yeni yilda hic yazi yok. Turun sonunu da ogrenmek isteriz.



06 Haziran 2007,


Açıklama: Alıntıfozturk Nickli Üyeden AlıntıAçıklama: Mesajı göster
“Selamlar,
Okumaya baskladiktan sonra iki saa su gibi gecip gitmis. Okumasi bile muthis bir zevkti. Yeni yilda hic yazi yok. Turun sonunu da ogrenmek isteriz.”
Arkadaslar turun son bolumunu guncel olarak yazamadim, birazda pek ilgilenen yok gibi bir hisse kapildim. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/frown.png
Turum tam 7 ay surdu ve toplam yaklasik 8000 km yaptim, bu arada yollarda yasadiklarim benim kazancim oldu. Bu turu yapabildigim icin kendimi cok sansli hissediyorum, bircok kisinin hayallarindeki bir seye sahip olabilmek guzel bir duygu, hatta kendimi daha once calistigim yerdeki (Golf Klubu) bircok super zenginden daha zengin hissediyorum ve bu insanlarin gozlerinden hayatin para olmadigini, uzun bir tatili yillarca hayal ettiklerini okuyabiliyorum. Tur sayesinde insanin ufuklari daha da bir genisliyor, nelere sahip oldugumuzun farkinda olmadan hayatimiz daha fazla kosturmakla, daha cok kazanmakla geciyor, bilmem ki bu asiri ugrasi niye?

Kisacasi mutlulugu yakalamanin paradan gecmedigini bu tur sayesinde bir kez daha ogrendim. Az ile yetinen insanlarla tanismak ve halinden memnun olmayi hayat tarzi edinen kulturlerle birlesmek, yasamin her ne sartta olursa olsun degerli oldugunu gozlemlemek en buyuk kazanimim oldu. Inaninki boyle bir turu arabayla ve luks otellerde kalarak gerceklestirseydim, insanlara bu kadar yakin olamazdim. Bisikletli birisini halk herzaman kendinden birisi olarak goruyor ve yardimini hicbir zaman esirgemiyor.

Yazilariyla yollarda bana manevi destek olan tum arkadaslara sonsuz tesekkurler. Hepinizin bilmesini istedigim, yazdiginiz her satir bana sonsuz guc, kuvvet ve moral verdi.

Hepinize selamlar.

Ahmet Mumcu
7 kişi, Ahmet Mumcu isimli üyemizin bu mesajına teşekkür etti



06 Haziran 2007,
İzmir
Ahmet Bey, cani gonulden tebrik ederim sizi. Sizinle ayni dusunceleri paylastigimi belirteyim hemen. Ciddi anlamda hayat stillerimizde bir revize gerekiyor aslinda. Umarim tum insanlik zaman icinde yanlis yolda oldugunu anlar.

Tekrar tekrar tebrikler. Yazilarinizi, anilarinizi eksik etmeyin bizden lutfen



06 Haziran 2007,
Edirne
tebrikler çok büyük bir turu tamamlamışsınız. bu işe cesaret edebilmek bile çok büyük bir başarı. ne kadar tebrik etsek az...
Yiğitcan Sümbelli



27 Temmuz 2007,
Hayatta olan her zaman para kazanabilir ancak her parası olan hayatını uzatamaz.

Ahmet Bey, bence çalıştığınız yerdeki zenginler önce birer ferrari alıp sonra onu satıp ancak ondan sonra sizin sahip olduğunuz yaşam tecrübesine sahip olabilecekler. Yani sizin döndüğünüz yoldan sanırım onlar hala gitmeye çalışıyor.

Sessiz sedasız büyük bir iş başardınız. Özellikle kendiniz için. Darısı da diğer zamanı yada parası olup ta yaşamaya cesaret edemeyenlere...
Yeni gezilerinizde buluşmak üzere..İnşallah hep birlikte Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



27 Temmuz 2007,
BURSA
Bilmiyorum ferrarimden hakkaten bisikletten aldığım keyfi alamadım, tabi şaka Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngama ferrari kısmıAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpg. İnsan ne için çalışır hep soruyorum kendime, bazen dağda bayırda gezerken villa görüyorum bakıcısı hamakta uzanmış. Sahipleri çalışıp ilerde 3-5 gün otururuz diye yapmışlar yada bunu yapmak için çalışmışlar. Bakıcı 360 gün hamakta o ev için ömür harcayan 5 günAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/rolleyes.png Hayat enteresan,yaptığım işi çok seviyorum ama o işim olmalı ben değil ben başka yerlerde olmalıyım pedal çevirirken onu arıyorum aslında. Neyse Ahmet bey bu olağan üstü maceranızın her etabını ilgiyle bazen dehşetle(köpücüklerle ilgili) ama inanın hayranlık ile imrenme duygularım at başı yarışır halde izledim. Size ufuklarımıza olan açıcı etkinizden dolayı birkez daha tüm B.Forum ailesi önünde teşekkür ederimAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



27 Temmuz 2007,
İstanbul-Kadıköy-Çapa

Valla ne zamandır forumdayım konuyu daha yeni gördüm. Sitenize de aceleyle şöyle bir baktım ve acayip ilgimi çekti(En kısa zamanda bütün siteyi inceleyeceğim). Bence çok güzel bir tur yapmışsınız. Ben sadece resimlere ve altındaki küçük yazılara bakarak etkilendim. O 8000 km de kim bilir ne anılar ne deneyimler vardır onu hayal bile edemiyorum. İnşallah ben de ilerde bir gün sizin kadar şanslı olurum ve böyle bir deneyim yaşarım



27 Temmuz 2007,
Esenkent/Bahçeşehir
Gerçekten mükemmelsiniz, ayağınıza sağlık. Hayalimde en çok gitmek istediğim ülke Japonya ve uzakdoğu. Ya bu japonlardan bu kadar bilgi nasıl çıkıyor, nasıl bu kadar icat buluyorlar, teknolojileri neden bu kadar geniş diye bir araştırma yapıp tez yazmak hayalim var. Yada bunu daha önce yapmış birinin kitabını okumak neden Japonlar ??



29 Temmuz 2007,
edi55 Nickli Üyeden AlıntıAçıklama: Mesajı göster
Bilmiyorum ferrarimden hakkaten bisikletten aldığım keyfi alamadım, .....
Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png(inanırım üstad)

Bakıcı örneğiniz çok güzel...
Hayat bizim koyduğumuz kurallarla ilerlemiyor malum.
O, kendi kurallarıyla bizi öğütüyor... Biz ise hala uyuyoruz... Ölünce uyanacağız...
Ahmet Mumcu bizden önce uyananlardan... Sarıhan çifti de.. Serkan Taşdelen de.. Süleyman Şatır Abi zaten hiç uyumamış Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png



30 Temmuz 2007,
Ahmet Abi pedalınıza sağlık. Sayenizde çok güzel fotolar gördük. Bundan sonrasını da vermiş olduğunuz linklerden takip ederiz artıkım...

Darısı başımıza inşallah...



31 Temmuz 2007,
antalya
Sitenizin tümünü dün akşam gezme fırsatım oldu, fotoğraflar da anlatımınız da mükemmel, keşke bu güzel tur hakettiği ilgiyi görebiliyor olsaydı!
Konur Koldaş



31 Temmuz 2007,
Ilgi
Açıklama: Alıntızazoo Nickli Üyeden AlıntıAçıklama: Mesajı göster
“Sitenizin tümünü dün akşam gezme fırsatım oldu, fotoğraflar da anlatımınız da mükemmel, keşke bu güzel tur hakettiği ilgiyi görebiliyor olsaydı!”
Tesekkurler,
Bende turlar bitmez, bakalim bu kis yine birseyler planliyorum ama tam olusmadi. Bu sefer pazarlamayi daha iyi yapmayi dusunuyorumAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png



31 Temmuz 2007,
Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Çağımızda görsellik her şeyin önünde geliyor. Gezilerinizi daha çok foto ve videoyla paylaşmanızı tavsiye edebilirim. Yeni gezileriniz şimdiden kolay gelsin.
Bana izleyici olarak ilk sıradan bir sandalye ayırın lütfen. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png

New York'a selamlar.



31 Temmuz 2007,
istanbul
"..birazda pek ilgilenen yok gibi bir hisse kapildim. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/frown.png"

İlahi Ahmet!.. (Bey demeyin demiştin!) Nasıl olmaz, olmayanın bu dünya ile alâkası yok demektir. Ve de Sn.site sakinleri (yiğdi öldür, hakkını yeme) motivasyon mailleri atmışlar bolca. Tabii ben bu gün okudum ve öğrendim hikâyenin tümünü bir kerede. Zaman içinde belki arayanın soranın olmadığı uzun aralıklar yaşamışsındır ve de belki bu yüzden hızın kesilmiştir. Hakikaten hangi açıdan bakarsan bak önemli bir olay. Biraz küçükken Sadun Boro'nun Dünya seyehati seyehatnamesini okur gibi hissettim kendimi, biraz gıpta ettim, hatta kıskandım -herkez gibi-, biraz sana çöp atmaya çalıştım -kendi miskinliğimi örtmek için-... Bir de böyle bir aktivitenin hep Hollandalı, Kanadalı, Avustralyalıların tekelinde olmadığını gösterdin. E madem Türk milli takımı kazanınca sevinmek ortak noktamız, senin bu meydan okuman da ortak sevincimiz! Zamanında basında da yer bulabilirdi hikâyen belki de. Sadece sana maddi kolaylık sağlaması için değil, çok daha fazla kişiye ulaşıp onları heyecanlandırman için. Belki çıkardı bir iki çatlak daha ha?.. Evet evet, hele kuru bir vaad değil de kapı gibi bir gerçekleştirme sahibi birine bolca sponsor çıkar bundan sonrakinde. Sırtında bir uluslararası bir marka filan. Ya da bagaj çantan üzerinde!? Ya da bisiklet markası?... Neyse, 1000 kere tebrikler, on bin kere başarılar...



02 Ağustos 2007,
Site duzenleyicisi arkadaslar,
Eski tesekkur sisteminiz daha guzeldi ve gonul aliciydi gibi geliyor bana. Uzun yollarda alinan puanlar, muanlar insanin yalnizligini pek unutturmuyor ama ismi gorerek alinan tek bir tesekkur dahi insani cok mutlu ediyor, bunu benim gibi yasayanlar daha iyi anlar ve turun kimler tarafindan daha bir ilgiyle izlendigini goruyorsunuz.
Soyleki yorucu bir gunden sonra bir internet cafe'de tum dostlarla beraber olmak istiyorsun, oturmussun bilgisayarin basina aaa bak kimler tesekkur etmis oyle bir mutlu oluyorsun ki anlatamam ve hergun daha bir zevkle yazilara devam ediyorsun. Ben bu puanlama sistemine gectikten sonra tum motivasyonumu kaybettim ve daha bir az yazar oldum.
Benim bir onerim var uzun yolculuk yapan arkadaslar ve herkes bir oylama yapsin eski tesekkur sistemine donulmesi icin. Umarim bu onerim dikkate alinir. Selamlar.



07 Ağustos 2007,
Karavan :)
Sayın Mumcu sitelerinizi dikkatle inceledim... Benim yapmayi düşündüğüm yolculuk ise bir karavanla doğu asya ve dönüşü Rusya üzerinden yapmak...
Ekim sonu işsizim bakarsınız yol arkadaşı olabiliriz... Karavanla belli noktalarda dururp çevreyi bisikletle gezmeyi planlıyorum... Antalyaya gelirseniz mutlaka goruselim(ne kadar isterseniz misafirim olun), yada ben eylul gibi istanbul yapmayı planlıyorum. Kafamda bazı şeyleri planlayıp eylul sonu itibari ile vizeleri almaya başlayabilirim.

İrtibatı koparmamak üzere sevgilerle...




 08 Ağustos 2007,
...
Herkesin bir dusle yasamasi hele birde bunu gerceklestirme asamasina getirebilmesi cok guzel.
Arabayla asya seyehati hakkinda pek tecrubem yok ama bildigim Rusya bir aydan fazla vize vermiyor, o da otel rezervasyonu sartiyla ama bir seyehat acentasindan formalite bir reservazyon belgesi sorun degil.
Umarim gorusuruz. Belki bir bakmisim yolda bir yerde seni gormusum ve bir muddet beraber can yoldasligi yaparmisiz.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png
Selamlar



09 Ağustos 2007,
istanbul-alibeyköy
abi cesaretini kutlarım gerçekten çok güzel fotolar seni ALLAHA emanet ediyorum.kolaygelsin



26 Eylül 2007,
izmir. karşıyaka

yaklaşık olarak 3 saat sürdü, 18 sayfayı okumak. film gibiydi. ahmet kardeş sana tebrikler ve teşekürler.
ahmet yazıcıoğlu...



25 Haziran 2008,
Hongkong
abi ben gec kalmisim BEN cin de yasiyorum butun ihtiyaclariniz icin beni arayabilirsiniz ,yani yeni gelecek olanlar icin buralari cok guzel bende guneyde kaliyorum Shenzhen da,yani uzuldum simdi...
abi tavugun kafasi degilde ayaklari var ,hemde bizim bir arkadas onlari afiyetle yiyor gercekten cok uzuldum simdi,ha ordaki 3 bogazlar projesi adamlar bir baraj yapiyorlar seneye bitce dunya elektriginin 60 da 1 ini karsilaycak ama sorun suku baraj cok buyuk altindaki fay hattini kirma riski bile var
abi cok guzel olmus bende onumuzdeki sonbahar baslyip beijing cin settine gitmeyi planliyorum ...cok yararli oldu benim icin yani kendime guven geldi
abi sen fazla bir sey gormemissin o zamn hayvan pazarlari var hani bizim turkiyedeki gibi ama burdaki hayvanlar kopekten afedersiniz essege kadar ,adam tutup getiriyor ne keselim diye ...
gittiginiz yerler de yabanci sayisi cok az ,yani cogu insan omrunde ilk defa yabanci goruyor hatta bazi insanlar varki adam hayatinda cin liden baska bir sey gormuyor sizi bir goruyor ,yani ben kendimi ilk iki ay uzayli gibi hissetmistim ...
ANKA Bisiklet Grubu (ANKARA)



26 Haziran 2008,
ahmet abi merak ettim seni öyle bi girip bakayım dedim...yine yollardasın ...muazzamsın...yorum yapma derecesine gelsem bişeyler yazacağım da....
bi sürü şey hatırlıyorum birlikte yol aldıgımız o birkaç günden...
birini paylaşmak istedim şimdi...
biz fethiyeye doğru yol alırken .. ve önümüzdeki koca dağları hemen geçelim de bitsin diye hızlı hızlı pedallarken ahmet abiye dönüp bakıyordum ..
yavaş yavaş...sindire sindire o atmosferi yaşayarak tırmanıyordu...
aradaki fark bu işte... biz o naktaya ulaşmak için yol alırken...ahmet abi o noktaya doğru pedallarken zevk alıyordu..........

çok selamlar ahmet abi.....
Ramazan Kuruçay



26 June 2008,
Tesbit için teşekkürler. Çok yerinde bir tesbit.
Ahmet bey ve onun gibi üstadlar için önemli olan;
"Bir yere varmak değil, yolda olmak ve yolda yaşamak" sanırım. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/rolleyes.png

Yol; onların yaşam sahası. Sadece bir ulaşım vesilesi değil.
Darısı da bizim başımıza.
Ahmet Beyin en son mesajı 2007 yılında.
Bu mesajları görmesi daha ne kadar zaman alır bilemem ama kulakları çınlasın...



27 June 2008,
Mesut merhabalar.
Son turum icin sana en on siradan yer ayirmistim ama yerin bos kaldi, herhalde islerin yogundu.
Taa Katmanduya kadar bir tur yaptim bu arada hatta hizimi alamayip Laos ve Tayland'dada pedal bastim 2007/08 de.
Birgun yollarda gorusmek umuduyla
Hoscakal.



27 June 2008,
Ooooo Üstad. Selam.

Ahmet Mumcu adını her duyduğumda hatırıma hep Ferrarisini Satan Adamın hikayesi gelir ve gıbta ederim.
Gezdiğin yerleri çektiğin fotoları ağzım açık nefes almadan izlerim.

Birgün yollarda görüşmeyi ben de çok umut ediyorum. Ama aynı yolda aynı yöne doğru ve birlikte giderken inşallah..



14 September 2008,
Kocaeli/ Başiskele Merkez

Ahmet Bey,
Yapmış olduğunuz yolculuklar, çektiğiniz fotoğraflar, üşenmeyip gözlemlerinizi yazmanız inanın hepsi çok ilham verici. Siz ve sizin gibi kişiler sayesinde gençlerimiz yeni ve gerçek kahramanlar görüyor ve onlara ilham kaynağı oluyorsunuz. Umarım bizleri maceralarınızdan ve resimlerinizden mahrum etmezsiniz.
Saygılar



22 January 2009,
İzmir-Urla
Muhteşem! Muhteşem! Muhteşem!
Ahmet abi yazılarınızı heyecanla okudum ve hayatımda kazanamayacağım tecrübeler kazandım. her bir yazınız ayrı bir heyecan ve tecrübe dolu, şu üsttekilerse altınla yazılsa liyakati var!

tebriklerrr..




22 January 2009,
istanbul - londra

19. sayfalık bir macera romanı okumuş gibiyim. Üstelik benimle birlikte okumuş olan okurların fikirlerini de öğrendiğim bir roman.
Sizi çok tebrik ediyorum. İçinde bulunduğum duyguları anlatacak kelime yok. Varsa da benim kelime dağarcığımda yok.
Kıskanıyorum.



 09 Temmuz 2009,
Ozur Diliyorum,
Sevgili Ahmet Mumcu,
Gezi notlarınızı tam detaylı incelememiştim.Bu gun ozellikle zamanımı sizin gezinize ve notlarınıza ayırdım.Şapka cıkarma tabiri varya...Ben sapka cıkarıyorum sizin yaptıklarınız karsısında.Saygı ile karsılıyorum yaptıgınız işi.Aşk ve sevgi olmasa inanın bunları yapamazsınız.Tabiatı ,insanı,dunyayı velhasıl sevilmesi gerekenleri seviyorsunuz.O muhtesem gezi resimlerini yarısına kadar bakabildim ve farkına vardımki sizi daha hic tanıyamamısım.Kendimden utandim.Ama dedimki ben onun cevher oldugunun farkına vardım,biraz gecte olsa.
Size sempatim Evrimi teşvik ve desteklemenizle basladı.Ama bu kadar muazzam işler basarmış olabileceginizi dusunememiştim dogrusu.
Bu dusuncem ve yazilarim iltifat etmek için degildir,gercektir.Sayın Ahmet Mumcu: Evrim ve diger gezi dostlarınin ornek alabilecekleri kişidir,kişiliktir.

Sizleri izlemeye devam ediyorum.Bir kalp sizler için carpıyor.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png



10 July 2009,
Sevgili Ahmet,
Kaldıgım yerden okumaya devam ediyorum.Ne kadar guzel.Cocuklugumda okudugum Kelebek romanı ve devamı olan Banko romanı geldi.Kesin soylemeliyim anlatımız ondan daha net ve etkileyci.Fakat kitap halinde okunurken konsantirasyon daha kolay olacak gibi geliyor bana.Bilgisayar ortamında hemen yorumlarla karsılasıyorsunuz. Konu biraz dagılıyor haliyle.
Ama Bazı yorumlar super guzel ve yerinde.Aile havası yaratılmıs sanki forum ortamında.Bende girdim sizin aileye.Size inanın katacak fazla bir şeyimiz yok bizim.Ben şahsen boyle dusunuyorum.Çok ilerde bir duruş sergiliyorsunuz tecrubenizle.Size her soyledigimin gercekle ilgisi vardır.Suslu sozler soylemek gibi bir iddiam yok.Dilegim bu birikimlerinizi baskaları ile paylasmak adına daha yaygınlastırılmıs olarak ve sizlere istediginiz getiriyide kazandırmasıdır.Bu ulke için şu an çok fazlasınız ama, ne olur bizleri hatırına devam edin gezilerinize.Bazen çok okumak istemiyorum artık diye dusunurum.Ben bildiklerimin onda birini bile bu toplumla paylasamıyorum,fazla bilgi birikimiz olunca cok rahatsız ediyor.Toplumun geneli ile uyumsuz olabiliyorsun.Hadi kendine iyi bak,sizler lazımsınız her zamanAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



11 July 2009,

Gezinizin Dusundurdukleri...
Sevgil Ahmet Mumcu,

Gezinizi baştan sona resimleri ile birlikte izleme şansım oldu.Tam olarak bitiremesemde seninle beraber turuna ortak olmaya çalıştım.Belgesel bir degere sahip cok guzel bir arsiv niteliginde.Emek vermissiniz ayagınıza saglık.

Belki israrla gezinizi yorumlamaya calismam bazi forum uyelerine sıkıcı gelebilir.Gelmesin.Cunku hatırlanması gereken bir gezi arsivi bence.Gordumki,Gezi son bir yıldır destekten ve izlenmekten yoksun kalmıs.Yani bayatlatılmıs adeta.Halbuki aksine bas yapıt gibi her zaman bakılması gereken bir klavuz belge niteliginde.Verilen emegin buyuklugunu dusundugumuzde,bunun degeri ortaya cıkar.Yabancı bir bolgede 7000km. bisikletle yol yapmak.Ve her metresinde kaydadeger birseyler bulmak ve bunları belgelemek....

Aranızdan daha baska Ahmet Mumcu lar cıkacaktır mutlaka. Yada var su anda baska gezgin arkadaslarımız.Ama biri varki basarmıs ve insan ustu bir
gayretle foruma aktarmıs.Masamızda bira,cay içerek zevkle izliyoruz.Onunla konusabiliyoruz ,ona hitap ediyoruz,yazıp ciziyoruz.Arkadasınız o sizlerin.
İcimizden biri Ahmet.Fakat daha fazla okuyalım sitesini ve yazılarını,taze tutalım anılarını.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif..



14 Temmuz 2009,
Suyu arayan adam...
Ahmet,

Suyu arayan adam Sevket Sureyya Aydemir. Bir koy ogretmeni.Koye hayat veriyor romanında. Aslında romandan ziyade yasanmıs bir olay.Bu basligi koydum Cemin, senin ve diger bazı unutulmaya birakılmıs gezileri canlandırdık gibi.

Baktımki Cem bir yıl olmus foruma girmeyeli.Neden? Bana gore kırılma gibi.
Herkes kırılırdı.Emege saygı ve takdir. Bir insanın en dogal hakkı. Haklı ise. Evet bu insanların hakkı.Ama bu gun onu arayanlar sitesine girenler oldu. Senin
içinde hareketli bir gundu.Bu harekete galiba nedende oldum. Sevincliyim,sizin adınıza ,sevincliyim giripte sizleri farkedenlerin adına.

Forumun baska bir amacı varmı benide ilgilendirmez.Ogrenmekte istemiyorum. fakat bana girmem konusunda bir engel yoksa yazmam konusundada asla olamaz Ahmet.Yazacagım demektir bu.Sizin o guzel bahcenize dokme suyla su verdim ve aksamada daha iyi bir duruma geldiklerini gordum.

Ulkemin bu degerleri:Made in Turkey.....

Baskaları yaptı.Bravo.

Benim insanım; engele,vizeye ,yokluga ragmen yaptı ve yapıyor.

Opuyorum o kahraman insanlarımın alınlarından........Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif


Onlara bravo,hemde defalarca bravo....



16 Temmuz 2009,
Sevgili Ahmet,

Sizleri izlemeye devam ediyorum.Fakat Peaceride.com sitesinden yeterince istifade edemiyorum. Sorun lisan degil ama olmadı işte.Fakat bu gun yine bakacagım püf noktasını bilemedim belkide.Dun yazmak istedim olmadı.İnanın gunluk yazar gibiyim. Sizlerle konusmak cok guzel.Ama yenilerini hazırlamalısınız ben biraz çalıskan bir ogrenciyim.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Odevimi çabuk yapıyorum.

Forum iyide,insanın uyumunu bozan olaylarda oluyor.Dun için Turkceyi duzgun konusalım bolumune bir yazı yazmıstım.Keşke yazmasaydım.Yargısız infan edildim. Hele benim turkceyi katletmemi dusunebilirmisiniz.Birde ozurü kabahatinden de buyuk. Valla siz iyi dayanmıssınız burda demek geldi içimden.
Dokme suyla degirmen donduruyorsunuz gibime geliyor.Şevk yok anladım kadarı ile insanlarımızda.Enerjileri çabuk tukeniyor.Birde motive edecek öncü eksik.Destek olması gereken ilgili şahıslar ısrarla geri duruyorlar yorum ve tesekkur etmekten.Belki bir forum kuralıdır.Bilmiyorum. Ama bir insan bu kadar guzel yazı ve resimlere hiç reaksiyon gostermez mi Ahmet?Yoksa baska kurallar mı var bana yazarsan sevinirim.Benim varlıgım mı rahatsızlık veriyor diye de dusunmedim degil.

Neyse Ahmet seninle karsimdaymıssınız gibi dertleşiyorum.Saglıcakla kal,dostca kal.


Not: Bu arada bahcenize bakacagım elimden geldiğince asla solmayacaklar.Onlar sizin eseriniz ama biz bakıyoruz kokluyoruz gullerini.Cem e soyleyin foruma girsin.Deyin ki: bir bahcıvan var bizim eserleri kurutmayacak,bakıyor diye.



16 Temmuz 2009,
Mustafa Abi

Dediklerinizde cok haklisiniz. Ben bu yuzden uzun suredir pasif uye durumuna gectim ancak son gunlerde Evrim'in turu ve sizin varliginiz sayesinde uzun suren sessizligime sadece bu konularda son verdim.

Okuyan okur, tesekkur eden eder, bakarsiniz birgun okunacak ve tesekkur edilecek yazilar yok olur gider.
Bu kimin kaybi olur....

Benim turlarim esnasinda haberlestigim yaklasik 300 kisilik bir arkadas grubum var. En azindan bu kisilerin yapilanlari tekdir ettiklerinden eminim.

Selamlar



19 Temmuz 2009,
Neden Ahmet Mumcu sıradan değil...
Sevgili bisiklet dostları,

Heyecan hepimizi sarmış durumda.Hafta içi, hafta sonu bisikletinizle yapacagınız turları,gezintileri dusunuyor ve tasarlıyorsunuz.Bu cok iyi bir gelişmedir bisiklet adına.Ulkemizde bisikleti yasamlarında kullanan ulkeler arasına girmek için cok yol aldı.Aman gevsemeden devam edelim.Mutlaka bisikletin karsılastıgı sorunlarda cozulur.Yol,park,saygı vs.

Bisiklet gezginleri sıradan insanlar degiller.Bir cok özelliği kendilerinde toplamıslar.Yurt içinde yada yurt dısında farketmez.Cunku,bu insanlar oncelikle beyin olarak saglıklı,dusunce olarak saglıklı.Toplumcu ve çevreci bir vasıta bisiklet.Bunu kullanıyorlar.Gittikleri onca yolu sporcu bir yanları olmasa gercekleştiremezler. İyi bir sporcudur bisikletci.

Yollarda daima insan ve diger canlılarla temas halindeler.Sosyal yönleri güçlü olmasa yine basarılı olamaz.O halde iyi bir iletişim kurmaları gerekli insanlarla.Sosyal olarak donanımlı kimseler biskletciler.Şartları zor olsada yılmadan yoluna devam eden ve kendisine yetebilen insanlar.Kendi yasamlarını zor şartlardada sürdürürler.Kamp cadırındada yatar,hamaktada,yerdede.Kendi yiyecegini hazırlar,yasamıını surdurur,şikayet etmez.Ayni zamanda kampcı ve dagcıdır bisikletci.

İyi bir gozlemcidir.Fotograf sanatcısıdır.Konu arar fotograf için ve bulmakta zorlanmaz. İyi bir sanatcı,ressam,fotografcı,edebiyatcıdır bisikletciler.

Sabırlı ve fedakardır.En uzak yerlerde bile dostlarına haber iletmek için saatlerce bilgisayar basında bekler.Resimlerini yazılarını zevkle aktarırlar dostlarına.

Fedakardırlar.Gezide olan yada gezi planlayan bisiklet dostlarının yanındadırlar,yalnız bırakmazlar gece gunduz arkadaslarını.

Genelde dar butceli,parası cok olmayan kişilerdir.Ama paralarını ayarlar ayarlamaz yeni ufuklara dogru pedal cevirirler bisikletciler.

Uzun lafın kısası adam gibi adamdır bisikletciler.Ahmet te de bu saydıgım ozellikler fazlası ile var.Forum içinde o guzel ifadeleri ile hayranlıgımı gizleyemedigim bisiklet dostları yolunuz acık olsun.Yuzbinlerce milyonlarca bisikletsever bu forumun hedefi olmalıdır.

.



22 Temmuz 2009,
Özhan Esen e açık teşekkürümdür.
Sevgili Özhan,

Evrimin gezisi hakkındaki yorumunuz forumda bulunan en güzel gezi yorumlarından birisidir.Benim hakkımdaki görüşlerinizi sizde yaşama geçirdiğinizde beni dahada mutlu edecektir.

Bu müthis yazının daha fazla okunması için Evrimin sayfasında daha fazla kalmalı .Size Ahmet in affına sıgınarak onun gezi bolumunde bu tesekkur ediyorum.

Yazınız hakkındaki goruslerimi daha sonra yazacagım.Yazıniz asla sıradan bir yazı degil.

Bebek bezi reklamı satırlarının anımsattığı gibi .Sizler altındaki pisliğin farkında olanlardansınız.Sorun pislikle uyuyanlar sevgili Özhan.Alnınızdan opuyorum.Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif



22 Temmuz 2009,
Sasirdim
Merhaba tekrar

Forumda yazilan diger kisimlara baktiktan sonra adinizin Mustafa olduguna kanaat getirdim. Umarim yanilmiyorumdur, boyle bir dostlugun, birlikteligin henuz basinda ornek aldigim bir kisi karsisinda pot kirmak istemem. Vakit ayirip yazimi okudugunuz ve cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.

Bugun Ahmet Mumcu agabeyimizin tum turlarinin fotolarini ve yazilarini okuma firsati buldum. Bir kez daha boylesine idealist, uzerinde bulundugu dunyayi kesfe cikan insanlarla ayni platformda bulundugum icin kendimi cok ama cok sansli saydim. Bu sekilde yavas yavas onumuzdeki yil icin Londra-Istanbul turu yapma hevesim artiyor. Aslinda hevesim coktan tavan yapmis durumda ancak teknik ve fiziki olarak bu bir yil boyunca hazirlanip kucuk tecrubeler edinmem gerekecek sanirim. Bunun disinda aslinda yapilabilecek o kadar cok sey var ki, su anda sadece hayal edebiliyorum. Sanirim biraz izleyip, uygulayip bilgi sahibi olmam gerekiyor. Fakat oncelikle bu kadar buyuk bir emek ve ozveriyle yapilan uzun turlarin notlarinin ve fotolarinin yer aldigi bu basliklari nasil daha sik ugranilan ve bilincli bir sekilde takip edilen bir yer yapabiliriz, bu konuda kafa yormak gerekli sanirim. Tum gelismis ulkelerde bu tur girisimler farkli tuzel ve ozel kisiler tarafindan maddi-manevi her sekilde desteklenirken, ulkemizde hatta forumumuzda bile bu gezi notlarinin hak ettigi yerde olmamasi yine Turkiye'ye ozgu bir durum olsa gerek. Ama bunlara ragmen ben, Evrim ve diger tum gezgin arkadaslarimizin hic moral bozmadan ve durmadan rotalarina yenilerini ekleme kararliginda olduklarini okuduklarimdan bir sonuc olarak cikarmis bulunmaktayim.

Ne diyelim, umarim ben ve daha bir cok genc, yasli eski-yeni bisikletciye de bu kararlilik, azim ve cesaret ornekleri yol gosterici olurlar ve bizler de bir gun duseriz yollara..

Bu siteye bana sigarayi biraktigim donemde bisiklet almak konusunda ilham kaynagi oldugu ve bu vesileyle sizlerle tanistirdigi icin cok tesekkur ediyorum..

Saygilar



06 August 2009,
Bu Satırlar Bir tesekkuru hak etmiyormu?
Sevgili Ahmet,
Biliyorsunuki sizlerin ben artık cok iyi bir okuru,takipçisi oldum.Bu satırları yazarken ne kadar mutlu olmussundur.Ama 2006 yılından beri tesekkur eden tek kişinin ben ve birkac arkadasımızın yazılı tesekkuru dısında baska bir hatırasının olmaması cok dusundurucu.Okunmayı okunmustur.İnanıyorum fakat bir tesekkur etmede ne kadar cimriyiz.Kolaymı Ahmetim,Önce bu olayları yasıyorsun sonra bunları yazmalıyım benim birilerine deneyimlerimi aktarmam lazım diye dusunuyorsun.Faka uc yıl sonra bir dost karıstırıyor eski defterleri ve bu acı yazıyı yazmak zorunda kalıyorum.Bence forumda hem cok hafif hemde agırlıgını kaldıramıyacagımız kadar agır konular var.Olacak elbette.Bu yalnız bu denli ilgisizliği gerektirmemeli.Bunun anlamı bana ne gezersen gezsin banamı geziyor anlayışı.Yazmazsa yazmasın zaten canım sıkılıyor o geziyor biz burda birde onun yazdıkları ile kıskançlıktan patlayackmıyız.Bunların dusunulmemesini cok isterdim.Hele Ahmet gibi canını sizlerin yoluna koymuş samimi yardımsever bir bisiklet aşıgı için.Ben sevdim bu dostumuzu sizlerde seviyorsunuz inanıyorum.Ya fazla ilgili bulunmuyor ya yeri okunulacak bir konumda degil yada insanlar bu konuyu ve baskalarının yaptıklarından rahatsızlık duyuyorlar.Ama birisi bu sıklardan dogru.Benim yirmi dakikamı alan bu yazınında pek okunacagını sanmıyorum

Saygılarımla forum uyelerine.



27 August 2009,
Bu gun gezinin birisi hosuma gitti bir kaç cumle ile teşekkur etmek istedim.Gezi altı ay once yapılmış ve uç beş okunup incelendikten sonra hemen elek altı olmuş gitmiş.Yine ayni gezi ile neler yazılmış acaba diye baktım.Geziyi yapan arkadslardan birisinin bu geziden ve forumdaki yerinden haberi bile yok.
Yani saman alevi gibi gelmiş ve geçmiş.Sizleri hatırlatmak için iki satırda olsa yazıyorumki insanlara sizi unutmasınlar.Ellerine yuregine saglık Sevgili Ahmet.



13 September 2009,
izmir
http://www.bisikletforum.com/images/smilies/all_right.jpgAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.pngBütün başlığı okudum bu sabah. Tebrik ediyorum! 3 yıl geçmiş üstünden. Keşke foruma daha önce üye olsaymışım dedim Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngama ilk defa okuduğum için sanki yeni yaşanmış gibi geldi. Her ne kadar tv, dergi, internet vs aracılığıyla bir şeyler öğrensek de oraya gitmiş, o havayı solumuş o insanlara dokunmuş birinin anlattığı kadar hisli ve hayalleri süsleyici olmuyor. Tabi anlatılanlar da gidip yaşamak gibi olmuyordur. Yaşamayan o hissi anlayamaz sanıyorum. Sizin böyle bisikletlerle uzun mesafeler katettiğinizi gördükçe "vay be biz ne kadar da motora muhtaç olmuşuz, yazık halbuki neler yapabilirmişiz." diyorum.
"mumju"adresli siteler çalışmıyor burada imageshack aracılığıyla yüklenmiş olanlar dışındaki fotoları göemedim. Sorun bende mi yoksa artık sayfalar çalışmadığı için mi bilemiyorum ama görmeyi çok isterdim. O kadar anlayacağımız dilde anlatmışsınız ki o resimleri göremediğim için üzüntü duydum. Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/frown.pngBir günde rahatlıkla 100km yaptığınızı yazmışsınız benim bir sorum olacak: Günlük ortalama pedallama "süreniz" ne kadar? bir sınırınız var mı yoksa nerede yorulursanız orada mı duruyorsunuz? Kaç km/sa hızla ilerlediğinizi bilmiyorum. Bu arada, bir sözlük şartmış, ingilizce her yerde işe yaramıyormuş, onu anladım Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/biggrin.pngona fazla güvenmiim ben..

Ayrıca insanların ilgisizliği veya destek vermemesini umursamanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi "yaşamayan bilmiyor." Evde oturan biri bulutlara pedallayan insanın yaşadıklarını nereden bilsin? Dilerim yine sizin gibi, sizinle beraber, alıp başınızı dünyayı dolaşabileceğiniz insanlarla tanışırsınız. Kimseyle paylaşamayacağınız kadar güzel ve size özel anılarınız olur.



19 September 2009,
Çok Güzel bir yorum.
Salih AK Nickli Üyeden Alıntı
Ayrıca insanların ilgisizliği veya destek vermemesini umursamanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi "yaşamayan bilmiyor." Evde oturan biri bulutlara pedallayan insanın yaşadıklarını nereden bilsin? Dilerim yine sizin gibi, sizinle beraber, alıp başınızı dünyayı dolaşabileceğiniz insanlarla tanışırsınız. Kimseyle paylaşamayacağınız kadar güzel ve size özel anılarınız olur.


Galiba yerden göğe kadar haklısınız.

İnanın bende bu yazınızdan sonra rahatladım.Çok güzel ifade edilmiş ve akıl dolu bir yorumdu.Bu yazınızı asla unutmayacagım.Sizin gibi gençlerimizin oldugunu bilmemdir beni asıl rahatlatan neden. İki cümle ile ancak bu kadar güzel izah edilebilirdi.

Başarılı bir yaşam diliyorum ,selamlar...



20 September 2009,
antalya

Bu arefe günü gecesinde öncelikle herkesin ramazan bayramını kutlarım. Ben ilk günden beri hep aynı şeyi savundum. Sizlerin yaptığınız şeyler çoğu kişinin hayalini bile kurmadığı veya kuramadığı şeyler. Daha bazı insanların düşlerinde bile tasarlayamadıkları şeyleri gerçekleştirmek her babayiğidin harcı değildir. Bu sebeble kendinizle gurur duymalısınız.Türk insanı ne yazıkki kime kutudan(Varmısın yokmusun) efor emek sarfetmeden, ballı bir şekilde, çalışmadan kaç para ikramiye çıkacak, sayısalldan çalışmadan nasıl para kazanacak birde her tarafı yalan dolan ve entrikadan oluşan dizileri seyretmekten başka bir şeye ilgi duymuyor. Bugünün popüler kültürü (kültürsüzlüğü)de bu . O yüzden hiç kimseye kızma 12 eylül bu ülkede düşünmeyen, okumayan, araştırmayan sadece eğlenen (çünkü eğlenen kimsenin diğer şeylere ilgisi olmaz) bir gençlik yarattı Düşünmeyen, okumayan sadece popüler kültürle yaşamayı alışkanlık haline getirmiş bir nesilden daha fazlasını zaten bekliyemeyiz. Seni takip edip yazılarını izleyen birkaç kişi bile olsa onların hatırına yazılarına devam etmelisin. Belki senden etkilenecek genç delikanlılarda senin izinden gelecektir bu bir kişi bile olsa kazançtır işte o yüzden yazmaya devam. Yeni maceralarını okumak dileğiyle en güzel günler seninle olsun, kal sağlıcakla.



30 September 2009,
Açıklama: AlıntıSalih AK Nickli Üyeden AlıntıAçıklama: Mesajı göster
Bir günde rahatlıkla 100km yaptığınızı yazmışsınız benim bir sorum olacak: Günlük ortalama pedallama "süreniz" ne kadar? bir sınırınız var mı yoksa nerede yorulursanız orada mı duruyorsunuz? Kaç km/sa hızla ilerlediğinizi bilmiyorum. ..

Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif
Açıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gifAçıklama: http://www.bisikletforum.com/images/smilies/smile.png*Simdi uzun yolda gunde kac kilometre yapilacagina karar vermek icin vucudunuzla bir nevi konusabilmeniz lazim, genellikle karari o verir. Bazen beyin ne kadar daha fazla dese de vucuda bir turlu kabul ettiremez.

Bazen dersinizki bugun 80 km ama guzel hava, harika bir doga hele birde ruzgar arkadan gelirse bu iki katina cikabilir. Ama bazende bilmediginiz bu yollardan ilk defa gectiginiz icin sabah uzun bir dag ile baslarsiniz bir de bakarsiniz 3 saat sonra ancak 15-20 km gidebilmissiniz tum moraliniz bozulur ve etabi kisa kesersiniz.
Ben genellikle bir gece onceden yaklasik varabilecegim 3 noktayi belirliyorum, bu da 80, 110, 130 km civarinda oluyor. Bu genellikle yol uzerindeki yerlesim birimlerinin konumuna bagli.
Ben aslinda ortalama hizlari burada yazmanin taraftari degilim zira baskalariyla yarismiyoruz, ama illaki bir rakam soylememi istiyorsan gun geliyor 13-14 km/s bazen de 23/24 km/s olabiliyor.
Aslinda surusleri saat 2-3 gibi erken bitirirsem sanki bir eksiklik varmis gibime geliyor. Ortalama hava kararmadan 2 saat once etabi bitirmeye calisiyorum ve bunun icin kilometlreleri aralar vererek gune yayiyorum.

Selamlar



30 Temmuz 2012,
Ankara
Ahmet abinin paylaşımları olmasaydı ben Türkiye'ye Japonya yolculuğuna büyük ihtimal çıkmazdım! Türkiye'ye döndüğümden beri 100 kadar eğitim kurumunda sunumlar verip 25000 gence ulaştım her yaptığım sunumda kendisini ve başka gezginleri de halkımıza anlattım. Paylaşım önemli. Eminim ki benim yazdıklarımı okuyan veya çektiğim videoları izleyen gençlerde zaman içinde kendi yolculuklarına çıkacaktır. Kendisine çok defa teşekkür etmişimdir . Bu vesile ile bir kere daha teşekkür ederim : )


No comments:

Post a Comment